Megáll az ember esze: megvertek és kifosztottak egy idős horgászt Győrben
2017. július 31. írta: Cseri Pál

Megáll az ember esze: megvertek és kifosztottak egy idős horgászt Győrben

friiss_hu.jpg

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat két férfival szemben, akik 2016 májusában Győrben megvertek egy idős férfit, majd megrongálták autóját és abból egyikük a sértett értékeit is elvette.

A vádirati tényállás szerint a vádlottak a késő esti órákban ittas állapotban érkeztek a horgásztóhoz, ahol a 69 éves sértett horgászott.

Mivel a horgásztóban a vádlottak fürödni kezdtek, az idős sértett és az akkor 21 éves férfiak között szóváltás alakult ki, majd a vádlottak rátámadtak a sértettre: őt ütni és rúgni kezdték, majd miután összeesett tovább ütötték és rugdalták, valamint a fejét is – azt kiabálva, hogy megölik.

Ezt követően az elkövetők a sértett kocsijának estek neki, azt ütötték és rugdalták. Az autó több helyen megrongálódott, abban több mint fél millió forint kár keletkezett.

Eközben a sértettnek sikerült a csomagtartóból egy sarlót magához vennie, így mikor a vádlottak újra a sértettre támadtak a sértett azzal védekezett és így sikerült elmenekülnie a helyszínről.

Védekezése során a sértett meg is sebesítette az egyik támadóját.

A helyzetet kihasználva a másik vádlott a hátrahagyott járműből eltulajdonította a sértett horgászbotjait.

A kifosztást követően az elkövetők a sértettet az utcán utolérték, és újra bántalmazták. A sértettnek nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. A támadás azonban alkalmas volt nyolc napon túl gyógyuló sérülések okozására is.

Az ügyészség az elkövetőket minősített testi sértéssel, minősített rongálással és egyiküket ezeken felül kifosztás bűntettével is vádolja. A büntetési tétel mindkettejük esetében hét és fél évig terjedő szabadságvesztés.

 

Címlapfotó: frisss.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr3612703587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása