Elfelejtette? Nem regisztrált az állami nyilvántartásba a mai napig? No para! Dec 31-ig ráér!
2017. augusztus 30. írta: BoldiG

Elfelejtette? Nem regisztrált az állami nyilvántartásba a mai napig? No para! Dec 31-ig ráér!

laptop-microsoft-hu.jpg

A mai napig, azaz augusztus 30-i határidő kell regisztrálni a Cégkapun.

A gazdálkodó szervezeteknek, akik valami okból ezt elmulasztutták, azoknak sincs okuk pánikra, a törvény ugyanis az év végéig átmeneti felkészülési időt biztosít.  

Az e-ügyintézési törvény 2018. január 1-jétől teszi kötelezővé az elektronikus ügyintézést a gazdálkodó szervezeteknek, amely a központi szolgáltató által nyújtott Cégkapu szolgáltatással teljesíthető a legegyszerűbben.

Az Ügyfélkapuhoz hasonló Cégkapun keresztül a cégek, alapítványok, gazdálkodó szervezetek online tartják majd a kapcsolatot a hivatalokkal, dokumentumokat küldhetnek, fogadhatnak, így személyes ügyintézés nélkül, kényelmesebben és gyorsabban intézhetik a cégügyeiket.

A regisztrációt az e-ügyintézési törvény alapján augusztus végéig kell elvégezni, a törvény azonban átmeneti felkészülési időszakot biztosít, így 2017. december 31-ig hátrányos jogkövetkezmények nélkül lehet teljesíteni. A hatóságok 2018. január 1-jétől viszont már törvényességi felügyeleti eljárást vagy hatósági ellenőrzést indíthatnak azon gazdálkodó szervek esetében, amelyek nem regisztráltak.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr4812790214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása