Hiába kémkedne utánunk a kormány a neten, a Google mindig lepattintja őket
2017. szeptember 30. írta: Cseri Pál

Hiába kémkedne utánunk a kormány a neten, a Google mindig lepattintja őket

matrix_port_hu.jpg

Világszerte nő a kormányzati érdeklődés az állampolgárok internetes tevékenysége iránt, legalábbis a Google-hoz érkező adatkérések száma folyamatosan emelkedik - szemlézte az MTI a Népszava szombati számát.

Az első fél évben 48 941 megkeresést kapott a Google kormányzati szervektől, ezek 83 345 felhasználói profilt érintettek, míg tavaly ugyanebben az időszakban 44 ezer megkeresés érkezett. A kérések 65 százalékát teljesítették, mintegy 54 ezer felhasználói oldalról adtak ki adatokat. Erre csak akkor van lehetőség, ha az adatigénylő szervek valamilyen jogi felhatalmazással (bírósági végzés, kutatási parancs) rendelkeznek.

A legaktívabb az Egyesült Államok kormánya volt mintegy 17 ezer megkereséssel. Németországból 7781, Franciaországból 5661 adatkérés érkezett, ezek többségét teljesítették.

A magyar hatóságok 81 kérelmet nyújtottak be a Google-nek - az egy évvel korábbi 166 után -,  amely ezek közül egyet sem teljesített. A Népszava megjegyzi, hogy a jelentés Magyarországra vonatkozó táblázata szerint a cég eddig még egyszer sem adott ki információt a magyar hatóságoknak.

(index)

 

Címlapfotó: port.hu

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr1012913423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása