Sikeres nyílt nap a győri tűzoltóságon
2017. szeptember 30. írta: Cseri Pál

Sikeres nyílt nap a győri tűzoltóságon

tuzauto.jpg

A Győri Katasztrófavédelmi Kirendeltség és Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szeptember 27-én nyílt napot tartott a győri tűzoltó laktanyában

A Munkácsy úti épületbe már kora délelőtt sorban érkeztek az ovis és iskolás csoportok, de sok szülő, nagyszülő is elhozta gyermekét vagy unokáját, hogy megnézzék a tűzoltó autókat. A szertárban a tűzoltók bemutatták a járműveket, az azokon található eszközöket, s elmagyarázták a kicsiknek, mit mire használnak.

A megyei tűzmegelőzési bizottság gyermekeknek szóló kiadványait örömmel nézegették a kicsik és sokan felpróbálták a tűzoltók védőruháját és sisakját is. A próbariasztást nagyon sokan várták, és a tűzoltók rúdon lecsúszását, gyors öltözését tapssal jutalmazták. A puttonyfecskendős célba lövés a legkisebbek körében aratott sikert, a nagyobbak már a veszélyes anyagokat ábrázoló kocka kirakását is kipróbálták és sokáig csodálták az új gépjárműfecskendőket.

A különböző állomásoknál kisebb „dugók” is kialakultak időnként, pár percet várniuk kellett a kicsiknek, míg egyik csoport befejezte a nézelődést, aztán kerültek ők is sorra.

A nap folyamán több százan éltek - óvodások, iskolások és felnőttek - a lehetőséggel, hogy közelebbről megnézzék a tűzoltóautókat és a szakfelszereléseket. A gyerekek mosolyogva ígérték, hogy legközelebb is visszajönnek.

A nyílt nap célja az volt,  hogy megismertesse a katasztrófavédelem szervezetét az érdeklődőkkel, feladataikat, eszközeiket bemutassa, bepillantást engedjen a tűzoltók mindennapi munkájába.

(katasztrófavédelem)

 

A kép illusztráció

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr4112913003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása