Az empátia teljes hiánya: Tényleg nem oszthatnának ételt a civilek és a pártok?
2017. november 29. írta: Cseri Pali

Az empátia teljes hiánya: Tényleg nem oszthatnának ételt a civilek és a pártok?

etelo_nepszava_hu.jpeg

Nem oszthatnak majd ételt a civilek és a politikai pártok egy most készülő miniszteri rendelet szerint.

A Népszava birtokába jutott EMMI-tervezet csak állami, önkormányzati és egyházi szervezeteknek adna ilyen célra területfoglalási engedélyt. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a javaslatot most egyeztetik más tárcákkal és még nem tette nyilvánossá a tervet. A lap belső forrásai szerint a civil szervezetektől elvennék ezt a lehetőséget.

Ennek előszele, hogy sok ételosztással foglalkozó egyesület már hónapok óta nem kap területfoglalási engedélyt pénzért sem, nemhogy ingyen, pedig korábban több fővárosi kerület méltányosságból elengedte a foglalási díjat. A civilek közül többen azt mondják, már most is kénytelenek trükközni, ha ételt szeretnének osztani a rászorulóknak.

Egy a lapnak nyilatkozó fővárosi karitatív civilszervezet képviselője elmondta: nekik még csak nem is válaszol az egyik budapesti önkormányzat a területfoglalási kérelmükre, pedig ez kötelességük lenne. Arra a kérdésünkre, hogy miért szúrhatják ennyire az ilyen szervezetek a hatalom szemét, azt mondta: nem szeretnék, ha egyszerre sok ételért sorban álló szegény embert lehetne látni közterületeken. Mert akkor, hogy lehetne azt mondani, hogy minden virágzik, csak Soros a rossz? – tette fel a költői kérdést.

Az Emmi közleménye: nem szűkítik, hanem bővítik az ételosztások lehetőségét

Nem szűkítik, hanem bővítik az ételosztások lehetőségét – emelte ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közleményében.

Hétfőn több sajtóhír jelent meg, a Liberálisok közleményben írtak arról, hogy a “kormány megtiltaná a civileknek az ételosztást”.

Az Emmi keddi közleményében tévesnek nevezte a sajtóértesüléseket, amelyek szerint rendelettel szigorítanák az ételosztások jogi szabályozását.

(gépnarancs)

 

Címlapfotó: nepszava

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr6913402699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása