Nem sikerült tönkretenni, így most kitüntette a kormány a korábban vegzált Ökotárs Alapítványt
2017. november 30. írta: Cseri Pali

Nem sikerült tönkretenni, így most kitüntette a kormány a korábban vegzált Ökotárs Alapítványt

rendoriintezkedes-okotars-index-hu.jpg

A Miniszterelnökség különdíját vehette át Móra Veronika a Norvég Civil Alap magyarországi támogatásait felügyelő Autonómia, DemNet, Kárpátok és Ökotárs alapítványok nevében, 2017 november 16.-án, a Norvég Alap 2009-2014-es pályázati ciklusának zárókonferenciáján.

A díjat a civil szervezetek a sikeres lebonyolításért kapták – számolt be honlapján és az FB oldalán az elismerésről az Ökotárs.

Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára külön kiemelte, számos fejlesztést, például iskolafelújításokat és falusi közterek rendebtételét látni a program kapcsán. Ehhez azonban hozzátette hogy “a megvalósítás nem volt mindig zökkenőmentes.” Ezzel minden bizonnyal arra utalt 2014 folyamán a Miniszterelnökség alá tartozó KEHI éppen az Ökotárs Alapítványon és a Norvég Civil Alapon keresztül csapott le először a civilekre, magát Móra Veronikát és munkatársait pedig nemes egyszerűséggel sikkasztással vádolta meg a kormány és Lázár János. Az Ökotárs irodájában 2014 nyarán még – később törvénytelennek minősített – házkutatást is tartott a Készenléti Rendőrség, a fellépés során pedig Móra Veronikát botrányos körülmények között, látványosan bilincsben vitték el a helyszínről.

Az ügyből komoly diplomáciai feszültségek is keletkeztek Norvégiával. Most, három évvel később azonban a kormány már igyekszik úgy tenni mintha semmi sem történt volna, és a civilek támadására is új fegyvert, a Soros-ellenes kampányt talált, de ebből már kihagyta a norvégokat- emlékeztetett rá a Mérce.

Az EU-s tagországokon kívül Norvégiát és Svájcot is magába foglaló Európai Gazdasági Társulás és a Norvég Királyság közreműködésével magyar civilek kezdeményezésére létrehozott Norvég Civil Támogatás Alap új, ötéves finanszírozási ciklusának előkészítése már folyamatban van.

(greenfo)

címlap: index.hu

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr8913406181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása