Ettől emelkedik a színvonal? SZÁJZÁR kerül a győri szakképzési intézmények igazgatóira, tanáraira
2018. január 07. írta: Cseri Pali

Ettől emelkedik a színvonal? SZÁJZÁR kerül a győri szakképzési intézmények igazgatóira, tanáraira

szajzar.jpg

Mint azt korábban mi is megírtuk: megalázta a diákokat egy igazgató. A nagyszerű “pedagógus” hatalmas kreativitással azt találta ki, hogy a bejáratnál egyfajta szégyenfalon kifüggesztették az igazgatói intőt kapott tanulók neveit, és hogy melyik osztályba járnak. Azt már nem írta oda, hogy milyen konkrét ügyben történt a megrovás, vagyis csak úgy!

Én azonnal visszaadatnám a diplomáját az igazgatónak és örök életre eltiltanám a szakmától. Az ilyen szégyenfalat először ugye az 50-es éveket hozza be, másodszor pedig a kétezres évek multijainak stratégiájára emlékezetet, de ez utóbbi  szégyenfalakon bizony a vezetők is ott voltak, ha nem teljesült a terv. Mindenképpen a megszégyenítést gyakorolja az ilyenekkel a hatalom.

És ahogy az már ilyenkor lenni szokott, nyilatkozott egy ottani tanár, persze névtelenül, az RTL-nek, hogy nagyon nem jó ez a gyakorlat. És véletlenül kiderült, hogy melyik tanár gyakorolt kritikát, és az igazgató számon is kérte miatta, hogy merte megtenni. Igen, ez a nagy baj: hogy van pofája számon kérni a kollégáját, ahelyett, hogy szégyenében bezárkózna az irodájába egy hétre. És a még nagyobb baj, hogy ha valakinek saját véleménye mer lenni, azonnal megtorolják felülről. És az épül be a gyerekeinkbe, hogy nem szabad őszintének lenni, mert azonnal „elkapálnak” miatta. És már annyira uncsi és tipikus, hogy a Nemzeti Szakképzési Hivatal letiltotta az iskolákat a nyilatkozástól, vagyis engedélyhez kötötte. Ez micsoda dolog már? Minta ettől nem beszélnének a tanulók egymás között az egekig érő szemétségekről, mintha nem mondanák el a barátaiknak, szüleiknek, rokonaiknak, ismerőseiknek, az ilyen és hasonló eseteket. Mondjuk én a szülők helyébe, minimum lekaptam volna a falról azt a szart, és az igazgató ajtajára tűztem volna, ha meglátom.

És még az jutott az eszembe, hogy morális minimumot betartani vagy betartatni tudó hivatal, hogy mer egyáltalán ilyen intézkedést hozni? Hogy tudnak reggel, az igazgatóval együtt, a tükörbe nézni?

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr3013555761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása