Itt az ideje, hogy tanuljunk egymástól! Igazi magyarosch megoldás, Önök szerint ez Győrben megoldaná a parkolási mizériát?
2018. január 12. írta: BoldiG

Itt az ideje, hogy tanuljunk egymástól! Igazi magyarosch megoldás, Önök szerint ez Győrben megoldaná a parkolási mizériát?

autok-bpiautosok-hu.jpg

Különleges, akár népszokásnak is nevezhető “sportág” alakult ki az egyik lakótelepen, amely egyszerre “oldja meg” a parkolást és “biztosít” fogyókúra lehetőséget a lakótelepi sofőröknek.

Lehet, máshol is elterjedt ez már, de Budapesten, Újpalotán mindenképpen kialakult egy divat: egymás autóit tologatják, cserébe a parkolóhelyért, a lakók.

Az egyik ottani lakótelepen az ott élők szerint csak így tudják megoldani, hogy bárkinek az autója elférjen.

Miután nincs annyi parkolóhely, mint lakás és átlagban lakásonként van autó, ezért a lakók hallgatólagosan azt művelik, hogy autóikkal egymás előtt is megállnak, csupán a kéziféket nem húzzák be és nem rakják sebességbe az autót, egész egyszerűen így bármikor odébb lehet tolni az ott parkoló autót.

A Tények riportja szerint működik is minden, amíg “idegen versenyzők” nem érkeznek, mert ők nem ismerik feltétlen a szisztémát.

Az egyik ripotalany szerint reggelente megy a „csocsózgatás”, van amikor több autót is meg kell mozdítani és itt nem érvényesül, a “ki korán kel, aranyat lel” mondás.

Azt már csupán mi tesszük hozzá, hogy ezt a megoldást KRESZ nem nézi jó szemmel, hiszen a szabályok szerint nem akadályozhatjuk a közlekedés más résztvevőit.

címlap: bpiautosok.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr7613568553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása