Emlékeznek a 3000 milliárdos szívatásra? Akik kitartottak a magánnyugdíj mellett, hatalmas nyereséget realizáltak.
2018. január 13. írta: BoldiG

Emlékeznek a 3000 milliárdos szívatásra? Akik kitartottak a magánnyugdíj mellett, hatalmas nyereséget realizáltak.

penzeso-eredeti-balrad-com.jpg

Alapos elemzést készített az azenpenzem.hu arról, hogyan alakultak a hozamok azoknál, akik kitartottak a magánnyugdíjpénztárak mellett.

Talán mindenki emlékszik arra a mizériára, micsoda presszió volt a kormány felől, hogy ezt a szolgáltatást szüntessék meg.

A rendszerben maradók többségének a hat év alatt 10 százalékos infláció mellett átlagosan 70 százalékkal nőtt a megtakarítás.

Miközben 2017-ben soha nem látott mélységbe zuhantak külföldön is és itthon is a pénzpiaci hozamok, a magánnyugdíjpénztárban maradottak vagyona tavaly átlagosan 7-11 százalékos hozammal növekedett – számította ki az Azénpénzem.hu a piaci árfolyamokból.

Egy-egy év teljesítménye önmagában még kevés lenne, hiszen a pénztáraknak hosszú távon kell jól teljesíteniük. Az elmúlt években ez sikerült is, hiszen kiemelkedő hozamokkal növelték a tagok vagyonát. Az árfolyamadatok alapján a portál kiszámolta, hogy a magánnyugdíjpénztári vagyon bekebelezésének 2011-es lezárása óta, 6 év alatt, 2017 végére átlagosan mintegy 70 százalékkal nőtt azoknak a nyugdíjpénze, akik nem engedtek a zsarolásnak, és kitartottak a pénztári tagság mellett. Ez azt jelenti, hogy akinek 2011 végén 4 millió forint volt a nyugdíjszámláján, mára 6 millió 800 ezer forint körüli összeggel rendelkezhet. A 70 százalékos növekedést érdemes összevetni azzal, hogy a KSH adatai alapján számításaink szerint az infláció ez idő alatt mintegy 10,18 százalék volt. (Mivel a 2017-es pénzromlás nem ismert, 2,4 százalékkal számoltunk.) (Ezt a számítást tavaly is elvégeztük, akkor azt mutattuk ki, hogy 50 százalékos volt 5 év alatt a vagyonnövekedés.)

Ha részletesen megnézi, hogyan is alakult a nyugdíjpénztárak helyzete, olvassa el az azenpenzem cikkét

címlap: balrad.com

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr7113571391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása