Holnap is SZTRÁJK! Ha Győrben az önkormányzatnál szeretne HÉTFŐN ügyet intézni, akkor előtte hívja fel őket!
2018. január 14. írta: BoldiG

Holnap is SZTRÁJK! Ha Győrben az önkormányzatnál szeretne HÉTFŐN ügyet intézni, akkor előtte hívja fel őket!

lofazzt_444.jpeg

Hétfőn, azaz holnap lesz a sztrájk második napja, amelyet a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete hirdetett meg.

Ebből kifolyólag ezen a napon alig lesz ügyintézés Magyarországon, ugyanis ahol sztrájkolnak a közszolgálati dolgozók, ott csak a legsürgősebb, azaz halaszthatatlan ügyeket lehet majd intézni.

A szakszervezet azt várja ettől az akciótól, hogy a kormány befejezi a hallgatását.

“Azt várjuk, hogy leülünk végre tárgyalni. Számítunk a parlamenti frakciók és az egyéni képviselők segítségére, és nagyon nagy szükségünk van az önkormányzati érdekszövetségek egyeztetett álláspontjára a kérdésben, hogy a kormánynak ne legyen már további hivatkozása arra, hogy nincs egységes álláspont – mondta Boros Péterné.”

A szakszervezeti vezető elmondta azt is, a szakemberhiány a demokrácia alapintézményeit veszélyezteti, egyes településeken nem biztosítottak a választások személyi feltételei, szerinte ezek veszélyeztetik az Áder János által április 8-ra kitűzött választást is.

Boros Péterné, az MKKSZ elnöke pénteki sajtótájékoztatóján azt közölte, hogy 98 hivatal 6854 dolgozója csatlakozott a tiltakozóakcióhoz. Ez a Magyarországon dolgozó 17 ezer önkormányzati köztisztviselő mintegy 40 százalékát jelenti. Az érdekképviseleti vezető az állami hírügynökség tudósítása szerint megjegyezte: azért a 200 ezer közalkalmazottért, kormánytisztviselőért és közszolgálati dolgozóért is harcolnak, akinek tíz éve változatlan a keresete. Az MKKSZ követelésének része továbbá a 245 ezer forintos diplomás minimálbér bevezetése is.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr10013574973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása