Április 8: „Mond, te kit választanál?”
2018. január 15. írta: Cseri Pali

Április 8: „Mond, te kit választanál?”

urna.jpg

Áder János köztársasági elnök kihirdette az országgyűlési választás időpontját! 2018. április  8-án járulhatunk az urnákhoz. Ekkor döntünk arról, ki legyen az a két képviselő, aki a következő négy évben képviselni fogja a győri és Győr környéki magyar állampolgárok érdekeit a parlamentben.

A kampányidőszak február 17-től kezdődik. Ekkor két hét áll rendelkezésére a jelölteknek, hogy 500 hitelesített támogató aláírást gyűjtsenek össze és ezzel már hivatalosan is jelöltek legyenek.

Akinek sikerül, az hivatalosan is jelölt lesz és a következő egy hónapban (március 5-től – április 8-ig) a kampányidőszak finisében igyekezhet meggyőzni a választókat arról, hogy rá szavazzanak.

Az előkampány persze már bőven tart.  Gondoljanak a pártok egyre gyakoribb rendezvényeire, fórumaira a városban. Vagy a Fidesz jelölt városszerte látható óriásplakátjaira. A Fidesz cseppet sem szemérmes. Gátlástalanul visszaél erőfölényével, hatalmával és máris kampány-üzemmódban költi a közpénzeket.

És akkor nézzük a választékot: Kik azok a bátor nők és férfiak, akik elindulnak az Önök szavazataiért és versenyeznek egymással?

Igyekeztünk megszerezni a pártok jelöltjeinek nevét. Valójában ők még jelölt jelöltek, hiszen ahogy írtuk, előbb még össze kell gyűjteniük 500 db támogató aláírást a kampány első 2 hetében!

És még bőven lehetséges változás bárhol. Volt rá korábban példa, hogy az utolsó pillanatban változott a jelölt személye. Február 17-ig még  változhatnak a nevek.

Győrt két választókerület érinti!

Az 1-es magában foglalja a város területének kb. 75-80 %-át, továbbá Vének és Vámosszabadi településeket.

A 2-es körzet Győrnek a dél-nyugati területeit. Adyvárosnak kb. felét, Nádorváros egy részét tartalmazza. A József Attila lakótelepet, Szabadhegyet és Kismegyert. Marcalváros egy kisebb része is ide tartozik. Továbbá Győrújbarát, Nyúl, Töltéstava, Bőny, Gönyű településeket Győr közelében és persze az egész pannonhalmi körzetet egészen Fenyőfőig.  

És akkor lássuk a listát

A jelenlegi képviselők a Fidesz tagjai.

 

simon_robert_balazs_fidesz_01.jpg

 kara_akos_fidesz_02.jpg

A 1-es körzetben Simon Róbert Balázs, míg a 2-tesben Kara Ákos a képviselő.

Úgy tudjuk, nincs változás. Most is ők szállnak harcba a mandátumokért.

A kihívók:

1-es körzet:

Jobbik: Fodor Roland

fodor_roland_jobbik_01.jpg

LMP: Nógrádi László

nogradi_laszlo_lmp_01_1.jpg

Magyar Kétfarkú Kutyapárt: Szalai-Németh Máté

szalai-nemeth_mate_mkkp_01.jpg

MSZP-DK-P: Glázer Tímea

glazer_timea_mszp_-dk_01.jpg

Momentum: Molnár József

molnar_jozsef_momo_01.jpg

2-es körzet:

Jobbik: Menyhárt Miklós

menyhart_miklos_jobbik_02.jpg

LMP: Takács András

takacs_andras_lmp_02.jpg

Magyar Kétfarkú Kutyapárt: Rózsa Regina

rozsa_regina_mkkp_02_1.jpg

MSZP – DK – P: Greguss András

greguss_andras_mszp_dk_02.png

Momentum:  ????

(Bár a Momentum azt nyilatkozta, hogy minden választókörzetben állítanak jelöltet, lapzártáig nem kaptunk választ a kérdésünkre, hogy a GYMS 02 körzetben ki lesz a jelöltjük.)

Nem tudunk arról, hogy más ismertebb párt indítana jelöltet Győrben. Persze még ez is változhat. És a választás előtti felbuzdulásban gombamód szaporodó új formációk vagy egyéni jelöltek is okozhatnak még meglepetéseket.

 

Címlapfotó: rajtammulik.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr8113576543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása