Jó hír a dolgozóknak: jobban járnak a táppénzzel is. Napi 700 forinttal lesz több
2018. január 16. írta: Cseri Pali

Jó hír a dolgozóknak: jobban járnak a táppénzzel is. Napi 700 forinttal lesz több

tappenz-vallalkozoknak.jpg

A minimálbérek növekedésével párhuzamosan a táppénz összege is növekszik.

A korábbinál jóval több pénz jut táppénzre, ezért naponta majdnem 700 forinttal kaphatnak többet azok, akik betegség miatt kiesnek a munkából.

A 2018-as költségvetés 14,4 milliárd forinttal nagyobb táppénzkiadást tartalmaz, mint a 2017-es - írja Világgazdaságra hivatkozva a Napi.hu. A gazdasági napilap számításai szerint ez azt tükrözi, hogy a költségvetés tervezői több mint 10 százalékos bruttóbér- és keresetnövekedéssel számoltak. Az előző évek bővülése után 2018-ra egyszázalékos igénybevétel-növekedést vettek figyelembe.

Miután 2018-ban a minimálbér emelkedése miatt a táppénz is nő, napi értékének felső határa 9180 forint lesz a 2017-es 8500 helyett. A táppénzesek több mint ötöde a bruttó 150-200 ezer forint átlagkeresetet kapó munkavállalók közül kerül ki. Ők tavaly átlagosan 26 napig voltak betegállományban. A táppénzesek alig egy százaléka kerül ki azok közül, akik legalább havi bruttó 600 ezer forint felett keresnek.

(faktor)

 

A kép illusztráció

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr6513580335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása