Vajon az önkormányzat ad tájékoztatást arról, hogy a kormány hány bűnözőt telepített Győrbe?
2018. január 30. írta: Cseri Pali

Vajon az önkormányzat ad tájékoztatást arról, hogy a kormány hány bűnözőt telepített Győrbe?

bunozok_napi_hu.jpg

Mára kijelenthető, hogy az egyszerűsített honosítás során ellenőrzés nélkül lettek magyar állampolgárok terroristák, kábítószer-kereskedők, pénzbehajtók vagy éppen lányfuttatók.

A tényfeltáró újságírók kiderítették, hogy az Oroszországban vagy a szovjet utódállamokban ellehetetlenült bűnözők Ukrajnában 15 ezer euróért eredeti születési anyakönyvi kivonatot tudtak vásárolni, majd az alapján új papírokat kaptak az illetékes ukrán hatóságtól, általában olyan névvel, amely magyar felmenőkre utalt, ezután pedig magyar állampolgárságot igényeltek. A magyar állami szervek a nemzetbiztonsági átvilágítás során az ukrán hatóságokat nem keresték meg, vagyis nem derült ki, hogy egyes igénylők személyazonossága vagy más adata hamis. Nem tudni, milyen adatokkal szembesülünk majd más, az egyszerűsített honosításban érintett államok vonatkozásában.

Az állampolgárok elvárják, hogy a súlyos nemzetbiztonsági kockázatot jelentő ügyről a parlament Nemzetbiztonsági Bizottsága előtt számoljanak be a kormány képviselői és a titkosszolgálatok.

Nincs illúziónk, hogy a Nemzetbiztonsági Bizottság a fideszes propaganda-színház miatt képtelen lesz ebben a súlyos ügyben is ellátni a feladatát. A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal minden egyes döntését – beleértve minden állampolgársági, letelepedési és tartózkodási engedélyt – felül kell vizsgálni, és a felelősöket kőkeményen el kell számoltatni.

(mti)

 

Címlapfotó: napi.hu

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr6313617150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása