Eresz alól fecskefészket leverők, figyelem : Áprilistól kemény büntetés jár érte Győrben is
2018. március 24. írta: Cseri Pali

Eresz alól fecskefészket leverők, figyelem : Áprilistól kemény büntetés jár érte Győrben is

fecske.jpg

Április 1-től egyáltalán nem szabad leverni az eresz alól a fecskefészkeket, se átalakítás, se festés, semmi miatt. Addig is legfeljebb egyedi hatósági engedély beszerzésével.

Fecskéből évről-évre kevesebb van Magyarországon, a füsti- és a molnárfecskék száma évi 5-7 százalékkal csökken a becslések szerint. Nem is tűnik annyira soknak? Hogyne lenne sok, így alig tíz év alatt megfeleződik a teljes állomány.

A fecskék szaporodásáért annyit mindenki megtehet, hogy legalább nem pusztítja az életesélyeiket, és ezzel segíti, hogy a lehető legtöbb fióka repüljön ki.

A fecskék természetvédelmi értéke 50 ezer forint, a törvény a fészkek és a tojások elpusztítását is bünteti. A költési időszak áprilistól júniusig tart,  ilyenkor különösen figyelni kell rájuk.

 index

Fotó: Nagy Lajos / MTI

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr6613775854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása