MIért van olyan kényszere nagyon sok embernek, hogy részegen vezessen? Egy újabb ilyen balesetet zártak le: nem volt már elég?
2018. március 24. írta: Cseri Pali

MIért van olyan kényszere nagyon sok embernek, hogy részegen vezessen? Egy újabb ilyen balesetet zártak le: nem volt már elég?

reszeg_borsonline.jpg

Járművezetés ittas állapotban és járművezetés tiltott átengedése vétségek megalapozott gyanúja miatt elrendelt nyomozást zárt le vádemelési javaslattal a Győri Rendőrkapitányság.

A Győri Rendőrkapitányság J. Richárd 29 éves férfi ellen járművezetés ittas állapotban vétség, A. Péter 38 éves társa ellen pedig járművezetés tiltott átengedése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást.

A nyomozás adatai alapján J. Richárd 2017. szeptember 19-én 1 óra 22 perckor személyautóval közlekedett a 85-ös számú főúton, Rábapatona felől Győr irányába. Haladása során a 2-es kilométerszelvénynél a gépkocsi sebességét nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg, ezért egy jelzőtábláknak ütközött. A közlekedési balesetben nem sérült meg senki.

A helyszínen a rendőrök a sofőrrel szemben alkoholtesztert alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott, ezért ittas vezetőt a járőrök mintavételre előállították.

A szakértői vizsgálat megállapította, hogy a 29 éves férfi ittas állapotban vezette a járművet.

A nyomozás során gyűjtött adatok alapján a nyomozók azt is megállapították, hogy A. Péter - aki gépkocsi utasa volt - a közlekedési balesetet megelőzően a jármű vezetését átengedte a 29 éves ismerősének, akiről tudta, hogy ittas állapotban volt.

A nyomozók a két férfit az ügyben gyanúsítottként hallgatták ki, akik beismerték a bűncselekmények elkövetését.

A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az eljárást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a járási ügyészségnek megküldte.

(police)

 

Fotó: illusztráció

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr3113775758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása