Mit csinálnának a győri polgárok a tavalyról megmaradt 14 milliárddal?
2018. május 07. írta: Cseri Pali

Mit csinálnának a győri polgárok a tavalyról megmaradt 14 milliárddal?

kuka-szemet-teli.JPG

80 milliárd forintos bevétellel és 66 milliárdos kiadással zárta a tavalyi évet a győri önkormányzat – derült ki a pénteki közgyűlésen, amelynek legfontosabb témája a zárszámadás volt.

Az anyagban az szerepelt, hogy Győr 2017-es pénzmaradványa 14 milliárd forintra rúg. A hatalmas összegből 6,9 milliárd forintot már beépítettek az idei költségvetésbe annak februári elfogadásakor, míg a maradék 7,1 milliárdra a polgármester tett javaslatot. Ebben több tucatnyi kisebb-nagyobb tétel szerepelt, például pályázatok előkészítésére 250 millió, a vízgazdálkodási fejlesztési alapra 1,4 milliárd, iparipark-fejlesztésre 402 millió, városüzemeltetési feladatokra 320 millió, a karmelita templom külső rekonstrukciójának támogatására 5 millió, a fürdő felújítására 45 millió forint.

Kíváncsiak voltunk, hogy a győri polgárok mire fordítanák ezt a 14 milliárd forintot, érkeztek is a javaslatok szép számmal.

A legtöbben az utak, járdák felújítását jelölték meg, úgy látszik, nagy hiányosságok vannak ezen a téren Győrben. Sokan az egészségügyet fejlesztenék, nem is véletlenül, nemrég mi is írtunk róla, mekkora a nővérhiány a kórházban.

A tömegközlekedés javítása is ott van a győri polgárok figyelmének fókuszában. Volt olyan kommentelő, aki szerint nincs normális strand Győrben, a vizek városában.

A hozzászólók nagy része szerint legfőképp az iskolákra férne rá a felújítás. Megemlítették azt is, hogy napi szinten lehetne üríteni a kukákat a városban illetve több parkolót is ki lehetne alakítani. A közbiztonsággal sokan nincsenek kibékülve, arra is lehetne költeni a megyeszékhelyen. Természetesen szóba került a győrszentiváni légszennyezettség csökkentése is plusz a 2-es-számú viztározó, és környékének rendbetétele, amire a tervek már öt éve készen vannak, legalábbis az egyik hozzászóló szerint. A szelektív hulladékgyűjtők környékén is sokan látnának szívesen kamerákat.

A  Marcal-szabadhegy összekötő buszjárat is igen népszerű volt a kommentelők között. Az egyikük le is írta, hogy miért:14-essel kimegyek, várok 20 percet egy 38asra, ami 8 perc alatt kint van, aztán hazafelé ismét vagy futok vagy ismét 20 percet várok egy 7-re, ami visszahoz a kórházhoz, onnan 10-20 perc mire elkaphatok egy 14est, nagyon jó hogy van, de meglehetne spórolni egy halom időt, ha lenne direkt összekötés”

De találtunk még néhány nagyon izgalmas hozzászólást, például: “Elsősorban azoknak az újvárosi és szigeti utcáknak a burkolatát kellene végre megcsinálni, amelyeknek csak egy részét újították fel, javították meg, hogy befogják a jónép száját. No, de az utca másik végén fel lehet/ne bukni, meg kirázza az ember lelkét az autó, amikor rajta zötykölődik. Olyan utca is van, amelynek pl. a Bercsényi liget felőli kb. 10 méterét megcsinálták, hogy akik az EYOF-ra mennek, azok ne a gödröket lássák! No, ez a kirakat-politika, v. szőnyeg alá söprés!” -írta az egyik győri városlakó.

Minden javaslatot nem írnánk ide,de így is nagyon sok ötletet adtak a győriek a pénzmaradvány elköltésére, csak legyen, aki meghallgatja őket.

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr3013898192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása