JÖN A CSODAPADLÓ: Sérülésmentes sportpadlót fejleszt ki a Graboplast Győrben, ami nem üti meg a sportolót
2018. május 22. írta: Cseri Pali

JÖN A CSODAPADLÓ: Sérülésmentes sportpadlót fejleszt ki a Graboplast Győrben, ami nem üti meg a sportolót

grabosportpadlo.jpg

A Graboplast milliárdos beruházással megalapozott új terméke nem üti meg a sportolót, és optimális tapadást biztosít.

Graboplast Zrt. a cég közel egymilliárd forintból egészségvédő sportpadló kifejlesztését kezdi el a győri üzemében. A cég közleményéből kiderült, a fejlesztésre mintegy félmilliárd forint európai uniós támogatást kapott a magyar tulajdonú építőipari gyártó.

A termék a gyermekek egészségvédelmét helyezi előtérbe. A sportpadló struktúrája és felületi kialakítása ugyanis olyan csúszási-tapadási viszonyt biztosít, ami a sérülésmentes használatot és az ízületek védelmét szolgálja.

A funkció lényege, hogy a padló kis erőhatás esetén is képes energiát elnyelni, vagyis nem üti meg a sportolót.

Az innováció másik újdonsága egy olyan poliuretán felület, amely egyrészt optimális tapadást biztosít a sokrétű sporttevékenységhez, másrészt könnyen tisztán tartható és tartós.     

Az elképzelések szerint a padló gyártása 2020-tól indulna, s amennyiben az eljárás sikeres lesz, a vállalat tervei szerint a többi termékükön is alkalmazni fogják az eljárást.

Komoly növekedési pályán a vállalat

A győri székhelyű, padlóburkolatokat gyártó társaság közleményéből az is kiderült, a 2017-ben négy százalékkal, közel 19 milliárd forintra növelte árbevételét 2016-hoz képest. A vállalat éves EBITDA-ja (kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredmény) több mint 1,7 milliárd forint volt 2017-ben, ami nyolc százalékos növekedés .

A közel 650 munkavállalót alkalmazó cég a lakossági padlók előállítása mellett saját fejlesztésű speciális padlóburkolatokat gyárt Győrben és Tatabányán, illetve parkettát készít Kecskeméten. Idén mintegy 750 millió forintnyi beruházást terveznek, köztük a tatabányai gyárban bevezetik a felületnemesítő beruházásukat.    

(magyarépítők)

 

A fotó illusztráció

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr5213992798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása