ELKÉPESZTŐ VANDALIZMUS BORKAIÉKTÓL GYŐRBEN: Kivágták a Malom-liget közel 40 egészséges fáját!
2018. június 04. írta: Cseri Pali

ELKÉPESZTŐ VANDALIZMUS BORKAIÉKTÓL GYŐRBEN: Kivágták a Malom-liget közel 40 egészséges fáját!

fak1.jpg

Éppen ma reggel írtunk róla és már meg is történt: Győrben a vegetációs időszak közepén, teljes pompájukban zöldellő fákat vágtak ki.

Ilyet rendes ember, erdész vagy gazda, a természetet értő, szerető ember nem tesz! Nem tehet!

A Győr-szol és munkatársai megtették. Igen, biztosan parancsra. De ez nem mentesíti őket a felelősség alól.

fak2malomliget.jpg

Fájó szívvel jártam végig a fatetemeket. A Győr-szol által fizetett "szakértők" szerint valamennyi beteg és balesetveszélyes volt. Néztem a frissen vágott csonkokat, tuskókat. Igen, egy fa tényleg beteg volt. Nem kérdés. Biztosan eléldegélt volna még 10-15 évig, de egyszer kidöntötte volna egy vihar. Igen, volt köztük egy beteg fa is. De a többi... a többi bizony teljesen egészséges, életerős, gyönyörű, hatalmas lombos, árnyékot, hűset adó fa volt.

fak_malomliget3.jpg

Legyilkolásuknak semmi más oka nem volt, mint néhány ember hatalmi gőgje, arroganciája, kivagyisága, erőfitogtatása. Kivágták ezeket a fákat, mert megtehették. Mert a civil kurázsi, az ellentmondás kultúrája nálunk nincs, alig létezik.

fak_malimliget4.jpg

Emberek, mikor ébredtek fel? Nektek mindegy, hogy kiirtják a fákat?

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr4814023036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása