KÖZSZFÉRA BÉREMELÉSI ÖTLET: Emelnék a béreket, de csak kijelölt boltokban költhetnék el Győrben is
2018. június 13. írta: Cseri Pali

KÖZSZFÉRA BÉREMELÉSI ÖTLET: Emelnék a béreket, de csak kijelölt boltokban költhetnék el Győrben is

beremeles-hirado-hu.jpg

Hatalmas spílerek dolgoznak a kormánypártban, ezt már sokszor bebizonyították különböző kérdésekben.

A Magyar Idők most arról ír, hogy azt találták ki, a közszférában dolgozók béremelésük egy részét utalványban kaphatnák meg, amit meghatározott célokra, egészségügyre, oktatásra-képzésre és egyéb szolgáltatásra költhetnének el, és most figyeljenek: főként állami és kormányzati cégeknél. Nem akárki mondta ezt, ne feledjük, hanem az ÁSZ elnöke!

Komolyan, ilyen sumák bandát, már régen hordott a hátán a Föld. Egyrészt, ha valaki béremelést kap, azt nem szokták utalvány formájában adni, az a béren kívüli juttatás, és más lapra tartozik. Másrészt, ha már kapott hadd döntse már el, mikor, hol és mire költi el. Már megint megy a nagy nemzeti átverő show: adnak lóvét, majd úgy intézik, hogy egy része visszakerüljön az államkasszába, ügyes húzás, nem mondom és végtelenül cinikus.

Mert nézzük csak meg, egy hivatalnoknak emelkedik a fizetése, de mivel egy részét oktatásra költheti el, mondhatja neki a munkaadója, hogy a szokásos tréningjeit fizesse ki magának, így nem az államnak kell. Bravó. Legalábbis, ha jól hámozom ki a szövegből, ez a lényeg.

Ezek után, el tudom képzelni, hogy ezt a technikát átültetik más területre is. Esetleg beleírják a híres Alaptörvénybe, hogy a dolgozó magyar polgár fizetésemelésének egy részét kötelezően csak állami boltokban költheti el. Persze ez most még csak fikció, de az ilyen ötletgyárosoktól bármi kitelik.

 

A fotó illusztráció

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr2014045296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása