Kalandos ürügyekkel csalt ki két nő nagyobb összegeket egy 71 éves nyugdíjas férfitól Győrben
2017. május 23. írta: Cseri Pál

Kalandos ürügyekkel csalt ki két nő nagyobb összegeket egy 71 éves nyugdíjas férfitól Győrben

csalonokgyorben-atv-hu.jpg

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt két győri nővel szemben, akik 2016-ban egy 71 éves nyugdíjas férfitól összesen több mint hét millió forintot csaltak ki.A 27 és a 43 éves nők vízvezeték-szerelési munkálatok kapcsán ismerkedtek meg az idős nyugdíjassal. Bizalmat ébresztettek azzal, hogy egyikük 20.000 forintot kért tőle kölcsön, amit vissza is fizetett.

Az idősebb vádlott a fiatalabb társa születésnapi rendezvényére 120.000 Ft-ot kért és kapott a sértettől, majd mutatott neki egy ezüst gyűrűt, amelyről elhitette, hogy több millió forintot ér, és azt Szlovákiában fogja eladni -írja az ugyeszseg.hu

Másnap telefonon értesítették a sértettet, hogy Szlovákiában „elkapták” az idősebb vádlottat, ezért kérésükre további 1.400 eurót és 240.000 Ft-ot juttatott el nekik a sértett a büntetés és az ügyvédi díj megfizetésére. A két vádlott ezek után további összegeket kért és kapott az idős sértettől. Az ürügyek változatosak voltak: előfordult, hogy Isztambulban történő aranyvásárlásra hivatkozva csaltak ki pénzt.

Más alkalmakkor pedig arra hivatkoztak, hogy Lengyelországban, Svédországban, valamint Törökországban „kapták el” a hatóságok az ékszereket eladni akaró fiatalabb vádlottat és a büntetés kifizetésére, útiköltségre, illetve ékszerek kiváltására kell a pénz. Utolsó alkalommal az idősebb nő ügyvédi díjra 50.000 Ft-ot csalt ki az idős férfitől. A pénzkérések okai minden esetben valótlanok voltak, a vádlottak célja az volt, hogy az idős sértett pénzét jogtalanul megszerezzék.

A vádlottak ezzel a módszerrel forintban és más valutákban összesen 7.070.813 forintnak megfelelő összeget csaltak ki a sértettől. Az egyes összegek átvételéről elismervényeket is írtak, de csak 74.000 Ft-ot fizettek vissza az idős férfinek. Az ügyészség a szándékegységben cselekvő vádlottakat jelentős kárt okozó, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja.

Címlapfotó:atv.hu

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr3412535043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása