Feláldozzák a tanulási zavarokkal küzdő gyerekeket
2017. június 01. írta: Cseri Pál

Feláldozzák a tanulási zavarokkal küzdő gyerekeket

sni-divany-hu.jpg

Minden napra jut valami botrány, most éppen a tanulási zavarokkal küzdő gyerekek ellen indult kemény támadás.

Okos képviselőink nem verték nagy dobra, fű alatt szépen elfogadták a köznevelési törvény azon módosítását, mely 2018-tól megszünteti azt a lehetőséget, hogy a tanulási zavarokkal küzdő gyerekek bizonyos tantárgyakból felmentésben részesüljenek.

Remélem, akik megszavazták most büszkék magukra.

Csak azt nem tudom, mit ártottak a sajátos nevelési igényű gyerekek a kormánynak. És ki az a emberszerű gép, aki reggel felkel, hogy na, most a nehezen tanuló gyerekekre sújtunk le lángpallosunkkal!

Vagy a szülőknek üzennek így: hogy bármit megcsinálunk veletek, és a gyerekeitekkel is!

Azt nem hiszem el, hogy a kormány körül döngicsélő szakemberek ne szégyellnék magukat e miatt a döntés miatt.

Biztos vagyok benne, hogy bármilyen pedagógus, gyógypedagógus, pszichológus pártállástól függetlenül azt mondja, hogy ez nagyon szakmaiatlan, megkockáztatom, embertelen döntés.

Nem biztos, hogy a társadalom nagy részének eléri az ingerküszöbét ez a hír, de akinek a gyermeke hasonló problémákkal küzd, biztosan meg fogja érezni ezt a törvénymódosítást.

Győrben is rengetegen küzdenek tanulási problémával, nehezebben írnak, olvasnak, számolnak stb. mint az átlag. És nem azért, mert nem akarnak tanulni.

’Ami a legundorítóbb az egészben, és valószínűleg ez az igazi ok: ez a politikai döntés gyanúsan egybevág azzal a szándékkal, hogy gyengébb képességű gyerekeket tereljenek a szakképzésbe, ahol létszámhiány van.

Így akarnak mindenáron szakmunkásokat képezni.

És akkor már nem is tennék semmit hozzá. Ehhez már nem lehet.

Címlapfotó: divany.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

 

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr9512557911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása