11 évet kapott első fokon a szerelmét megkéselő vádlott
2017. június 04. írta: BoldiG

11 évet kapott első fokon a szerelmét megkéselő vádlott

biroidontes-vacinaplo-hu.jpg

A Győri Törvényszék elsőfokú ítéletében emberölés bűntettének kísérlete miatt 11 év szabadságvesztésre ítélte a vádlottat.

A szabadságvesztés büntetést börtönben kell végrehajtani azzal, hogy a vádlott legkorábban a büntetés kétharmadának kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

A megállapított tényállás szerint a vádlottnak meglévő házassága mellett 2014 óta volt a barátnője a sértett. 2015-ben a vádlott válókeresetet nyújtott be, de a válása elhúzódott, ezért barátnője megszakította a kapcsolatot vele. A vádlott azonban kérte, hogy még egyszer találkozzanak, ahol egymástól elbúcsúzhatnak. Erre 2016. márciusában került sor.

A vádlott barátnője megmondta, hogy ez a találkozás lesz az utolsó, mert időközben új kapcsolatot létesített. A vádlott egyik rokonának tulajdonában álló lakásban a vádlott és a sértett levette felső ruházatát és eközben a vádlott elővett a vitrinből egy 12 cm pengehosszúságú kést azért, hogy a sértett megijesztésével és neki sérülés okozásával megakadályozza a sértettet abban, hogy új barátjával aznap este találkozzon. A kést az ágyneműbe akarta rejteni, amelyet a sértett észrevett, ekkor pedig a vádlott figyelmeztetés nélkül közepes erővel a sértett bal mellkasába szúrt. A sértett kérdésére - „mit csinálsz, csak nem ki akarsz nyírni?” - a vádlott azt mondta, neki már mindegy, ha vele nem jár barátnője, mással se járjon. Ezután többször, közepes, nagy erővel hasba és mellkason szúrta a sértettet.

A sértett erősen vérzett, menekülni próbált, ami közben a vádlott még két alkalommal hasba szúrta. A lépcsőház ajtajához érve a vádlott a sértett kilincsen lévő jobb karjába szúrta a kést azért, hogy megakadályozza a távozásban. Végül a sértett vizet kért, majd amíg a vádlott visszament a lakásba vízért, addig sikerült a házból kijutnia és egy az utcán parkoló nyitott autóba menekülnie. Az autó tulajdonosa segítséget hívott, majd a kórházban életmentő műtétet végeztek a sértetten, sérülései 3 hónapon túl gyógyulóak voltak. A szakértői vélemény szerint a sértett a súlyos egészségromlás mellett maradandó fogyatékosságot szenvedett, mindkét keze mozgásában korlátozottá vált.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn a fellebbezés bejelentésére, míg a vádlott és a védője enyhítésért és a minősítés megváltoztatásáért  jelentettek be fellebbezést.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr5812563219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása