A győri Kovács Margit Iskola csapata első helyen végzett Ausztriában
2017. június 04. írta: BoldiG

A győri Kovács Margit Iskola csapata első helyen végzett Ausztriában

safetytour-ra2-at.jpg

A Burgenlandi Polgári Védelmi Szövetség által rendezett versenyen a Győri Kovács Margit Iskola csapata már 12. éve szerepel és nemcsak városunkat, megyénket, hanem tíz esetben hazánkat is képviselte.

Május 31-én a korábbi selejtezőből továbbjutva a győriek a tartományi döntőn szerepeltek Mattersburgban, ahol közvetlen ellenfeleik, szintén egy magyar csapat tagjai, a zalaegerszegi gyerekek voltak.

A versenyen tizennégy csapat indult, a csoport szakmai felkészítője Csepi László tűzoltó ezredes, a győri katasztrófavédelmi kirendeltség polgári védelmi felügyelője is elkísérte a gyerekeket, akik a verseny során mind az elméleti, mind a gyakorlati feladatok végrehajtásában jeleskedtek.

A Gyermek Biztonsági Diákolimpia egy játékos, interaktív vetélkedő a 4. osztályos diákok számára, ahol a feladatok szinte mindig ugyanazok. A feladatok között szerepeltek a kerékpáros közlekedéssel, a segélyhívókkal kapcsolatos kérdések, az úszás, vízben tartózkodás szabályait is ismerni kellett, de a veszélyes anyag szimbólumokat ábrázoló kockát is ki kellett rakni a gyerekeknek.

A kerékpáros közlekedési pályán és a falmászásnál is jól szerepelt a győri csapat és a kvízkérdések megválaszolása sem okozott nehézséget számukra. Végezetül a tanárok játékán még a felkészítőknek is lehetőségük volt néhány plusz pontot szerezni, így az izgalmakban bővelkedő, vidám versenyről ismét a Kovács Margit Iskola csapata került ki győztesként.A legjobb külföldi csapatként a gyerekek meghívást kaptak Bécsújhelyre a június 20-án rendezendő országos döntőre.

Gratulálunk a gyerekeknek!

Címlapfotó: ra2.at

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr7312562709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása