Az egyik legnagyobb a bűn a segítségnyújtás elmulasztása, mégis időről időre elkövetik
2017. december 04. írta: Cseri Pali

Az egyik legnagyobb a bűn a segítségnyújtás elmulasztása, mégis időről időre elkövetik

felborult_auto_police.jpg

A megyei rendőr-főkapitányság halált eredményező közúti veszélyeztetés bűntett és segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 64 éves férfi ellen.

A nyomozás adatai alapján a gyanúsított 2017. február 11-én 10 óra 35 perckor személygépkocsival közlekedett a 84-es számú főúton, Kópháza felől Nagycenk irányába. A főúton több járművet hirtelen fékezésére és irányváltoztatásra kényszerített. A 111-es kilométerszelvényében - az előtte haladó személyautó előzésekor - egy szemből érkező személygépkocsit haladási irányának hirtelen megváltoztatására kényszeritett, amely ezért az útpadkára hajtott. A sofőr a gépkocsit visszakormányozta az útra, ekkor a jármű keresztbe fordult majd összeütközött egy Kópháza felé közlekedő személygépkocsival, és az ütközés következtében kettészakadt. A járművezető olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítása közben életét vesztette. A Kópháza felé közlekedő gépkocsi a vízelvezető árokba csapódott, majd felborult és vezetője nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A gyanúsított a helyszínről segítségnyújtás nélkül elhajtott, majd a 85-ös számú főúton a vízelvezetőárokba hajtott és megsérült, ezért a mentők kórházba vitték.

A rendőrök mindkét helyszínen szemlét tartottak, és az adatgyűjtések eredményeként a járművezetőt gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben, majd - őrizetbe vétele mellett - előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. A gyanúsítottat a Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az eljárást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Járási Ügyészségnek megküldte.

(police)

 

Címlapfotó: police.hu

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr7513424379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása