Korántsem vicc, sokkal inkább véres győri valóság: először a sürgősségin váltják az orvosokat kommunikációs szakik a kormány tervei szerint?
2018. február 15. írta: Cseri Pali

Korántsem vicc, sokkal inkább véres győri valóság: először a sürgősségin váltják az orvosokat kommunikációs szakik a kormány tervei szerint?

petz_gyor_c3_gondozo_hu.jpg

Komolyan nem értem a magyar embereket, panaszkodnak, hogy így az egészségügy, úgy az orvosok és ápolók hiánya, meg az elvándorlás.

Holott a kormányszócső Magyar Időkben leírták, mi az igazi gond.

Ennek kapcsán elgondolkoztunk!

Komolyan nem értjük, miért panaszkodnak az egészségügyre. Holott pont velük van a baj! Például mernek betegek lenni, van pofájuk hozzá, hogy hirtelen csak úgy agyvérzést kapjanak, netán szívinfarktust, tüdő embóliát, hát mit képzelnek ezek magukról, amikor most pont tetterős férfiakra és nőkre van szüksége a hazának. Rosszulléteket, vakbélgyulladást meg gyomorvérzéseket szimulálnak, felháborító. És hogy tovább fokozzák a bajt, nem értik a betegségüket sem. Hát akkor mihez értenek ezek, ha még egy piti kis hasnyálmirigy-gyulladást sem képesek diagnosztizálni magukon?

Ráadásul mentőt hívnak, vagy beballagnak a túlterhelt sürgősségire, ahelyett, hogy meggyógyítanák magukat, mert egy felelősen gondolkodó állampolgár nem terheli embertársait a gondjaival, hanem megoldja. Otthon szépen megműti magát, levágja a saját lábát, ha arra van szükség, maximum áthívja a szomszédot, hogy tartsa amíg fűrészeli. De ott vannak a családtagok, őket is lehet műteni minden további nélkül. Ez csak hozzáállás és állampolgári felelősség kérdése, ami nagyon hiányzik. És mert hiányzik, pofáznak, hogy rossz az egészségügy meg ilyenek.

De hál’ istennek a kormány emberi résen vannak, és lesz majd szemléletformáló kampány a lakosságnak. Rájuk is fér. Mert bizony a sürgősségi ellátásban egyetlen komoly gond van, és az a kommunikáció. Ez fog most gyökeresen megváltozni, fel kell erről világosítani az embereket.

Győrben lehet, hogy a polgármester kommunikációs stábja fogja ellátni a sürgősségi ügyeletet meg egy pár kommunikációs szakember pluszban. És mindenki meglátja majd, egykettőre megszűnnek a rosszullétek, a problémák. Nem ördöngösség ez, csak tudatosság és probléma megoldó képesség, paraszti logika. És ha működik, már miért ne működne, kiterjesztik az egészségügy egészére. És onnantól új időszámítás jön, nem kellenek már orvosok, csak kommunikációs emberek, és a polgárok pedig rádöbbenek saját öngyógyító képességükre, és nem zavarják a kórházakat tovább.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr413671212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása