Új híd épülhet a Dunán Győr közelében
2018. február 28. írta: Cseri Pali

Új híd épülhet a Dunán Győr közelében

 hid.jpg

Új híd épülhet Győr közelében a Nagy-Dunán, amely a felújítandó 14-es főutat viszi át Szlovákiába – írja a Magyar Idők.

Tanulmányterv készítésére keres tervezőt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből. A feladat a 14-es számú főútnak – amely jelenleg a megyeközpontot északi irányban köti össze Szlovákiával – a Győr keleti elkerülő és az országhatár közötti szakasz fejlesztésének előkészítéséhez szükséges tanulmányterv, környezeti hatástanulmány elkészítése, valamint a környezetvédelmi engedély megszerzése.

A tervező a teljes szakaszon megvizsgálja a meglévő, kétszer egy sávos 14-es főút fejlesztésének a lehetőségét, egy esetleges új nyomvonal kialakítását, ideértve a meglévő Duna-híd bővítésének, illetve új Duna-híd építésének lehetőségét is.

A Győrt keleti irányban tehermentesítő 813-as számú út több szakaszban épült az elmúlt években. Az út hasonló feladatot lát el, mint a fővárosi M0-s: az M1-es autópályától indulva elhalad a város jelentős ipari parkjai, többek közt a Rába és az Audi gyártelepei mellett, keresztezi az 1-es főutat, a Mosoni-Dunát, majd eléri a 14-est.

(infostart)

A kép illusztráció

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: szerkesztoseg@boldoguljgyorben.hu

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr5213704490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása