Meglepő versenyen voltak a győri diákok: kiépítette, többek között a legmagasabb kartondoboz oszlopot
2018. április 29. írta: BoldiG

Meglepő versenyen voltak a győri diákok: kiépítette, többek között a legmagasabb kartondoboz oszlopot

kartondobozepites-autopro-hu.jpg

Tizenhárom középiskola huszonöt csapata mérkőzött meg pénteken a harmadik Techtogether Junior pályaorientációs napon, Győrben. A Mobilis tornacsarnoka színültig telt mosonmagyaróvári, csornai és győri diákokkal, a hatfős csapatoknak különböző elméleti, ügyességi feladatokkal kellett megbirkózniuk.

A rendezvény célja az volt, hogy játékos feladatokkal, élményszerűen mutassa be a Széchenyi István Egyetem teljes képzési palettáját és a karok által képviselt tudományterületeket. Az egyik leglátványosabb próbatételen megmutathatták kreativitásukat, megoldó képességüket, mikor is kartondobozokból kellett minél magasabb tornyot építeniük. A zsűrinek nem volt könnyű feladata.

A középiskolák diákjai gyakorlatban is kipróbálhatták magukat és már a versenyt megelőző hetekben készülniük kellett egy, a jövő szakmáival kapcsolatos prezentációval, amit a színpadon mutattak be a nagyközönségnek.

–  Nálunk már hagyomány, hogy minden alkalommal ellátogatunk a Techtogether Juniorra. Három évvel ezelőtt az egyik csapatunk nyerte meg a versenyt, nagyon jól éreztük magunkat idén is, változatosak és érdekesek voltak a feladatok. Idén három csapatunk indult. Egy ilyen rendezvény meghatározó lehet a pályaválasztás előtt álló fiatalok életében, hiszen mélyebben megismerhetik az iskolákat – vélekedett a rendezvényről Krajcsó András, a mosonmagyaróvári Hunyadi János Szakgimnázium tanára.

A rendezvényen számos vállalat képviselte magát: a DS Smith Packaging Hungary Kft. standjánál kvíz-játékkal várták a diákokat. A Széchenyi István Egyetem kilenc kara is bemutatkozott a rendezvényen, melyeknél különféle tudományterületekből kaphattak ízelítőt a gyerekek interaktív feladatokkal fűszerezve.

A verseny eredményhirdetése előtt a Richter János Zeneművészeti Szakgimnázium tanulói adtak rövid koncertet, különleges zenei élményt nyújtva a látogatóknak. A legügyesebbnek a Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskola csapata bizonyult, akik büszkén vették át az első helyezésért járó díjat.

–  Rendkívül jól éreztük magunkat. A küzdőtéren jól sikerültek a feladatok, a prezentáción még lehetett volna javítani, de összességében mindenki nagyon elégedett az eredménnyel. Nem gondoltuk, hogy nyerni fogunk, hiszen ez volt az első versenyünk. Már hetekkel ezelőtt készültünk rá. A pályaválasztás nem egyszerű döntés, nyelvi előkészítősök vagyunk, a többség azonban pénzügyi pályára készül és csak néhány gondolkodnak a műszaki vonalban – mondta Csík Balázs, a nyertes csapat egyik tagja.

(autopro)

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr3113879238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása