Elmarad idén a Fagylalt Napja: az ÁFA-rendelet miatt nem ehetünk féláron kézműves fagyit májusban Győrben sem
2018. április 30. írta: Cseri Pali

Elmarad idén a Fagylalt Napja: az ÁFA-rendelet miatt nem ehetünk féláron kézműves fagyit májusban Győrben sem

fagyi-vilagnap_nspress_hu.jpg

A Magyar kézműves fagylalt napja 2016-ban közel 120.000 vendéget csábított fagyizásra, a kezdeményezéshez 500 cukrászda csatlakozott - 2017-re még többen fagyizhattak féláron májusban, és egyre több helyen.

Idén azonban elmarad a népszerű rendezvény: a betarthatatlan jogszabályok és egy ÁFA-rendelet ellehetetleníti a kézműves fagylaltot készítő vállalkozók tevékenységét.

"Kedves Fagylaltrajongók !

Sajnálattal kell közölnünk hogy az idei, 2018 május 8 magyar kézműves fagylalt napja országos rendezvényt NEM fogjuk megtartani.

Tiltakozunk a diszkrimináló áfa rendelet ellen., ami a kézműves fagylalt ellehetetlenítését jelenti. Közel 10 éven át, több mint 800 fagylaltozó, évente több mint 100 ezer ember volt részese hazánk egyik leginkább ,,közhangulat javító, programjának. Sikeresen visszahoztuk a köztudatba a minőségi fagylalt, a fagylaltozás élményét, de sajnos a jelenlegi terheket már nem tudjuk tovább szó nélkül hagyni. Bár a vendéglátás éttermi szektorának a bevezetett 5 % áfa egy utolsó pillanatban dobott mentőöv, a tölcséres fagylaltot továbbra is 27%-os áfakörbe sorolják, amivel képtelenség tovább dolgozni. Mi, akik fagylaltosként dolgozunk, leginkább a TI / ÖNÖK mosolyotokból(mosolyából) táplálkozunk, és az általatok megvásárolt fagylaltból élünk. Egyszerűen elegünk van a betarthatatlan jogszabályi környezetből, a lopós hamis konkurencia harcokból, és a diszkriminációból. Sajnos nekünk nincsenek eszközeink, nem vagyunk gyakorlottak az érdekérvényesítés tudományában, mert a legtöbbünket, leginkább a legfinomabb fagylalt titkának megtalálása foglalkoztat nap mint nap,..." csaladinet.hu


Fotó: nspress.hu

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr4313880638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása