BARÁTOK KÖZÖTT: Kártyázás közben bemondta a spanjának, hogy tőle terhes a párja, bicskával nyakon szúrták
2018. június 28. írta: Cseri Pali

BARÁTOK KÖZÖTT: Kártyázás közben bemondta a spanjának, hogy tőle terhes a párja, bicskával nyakon szúrták

nyakon_szur.jpg

A vádlott meghívta magához baráti beszélgetésre, italozásra Ny. L. Z. sértettet, valamint K. L.-nét, a vádlott korábbi élettársát és M. Gy.-t 2017. július 23-án. M. Gy. a vádlott kérésére 4 liter bort hozott a boltból. A társaság megebédelt, majd italozni kezdtek és kártyáztak. A sértett megemlítette, hogy K. L-né tőle terhes, amely a vádlottat érzékenyen érintette. Egy ideig magában emésztgette a hallottakat a vádlott, majd féltékenységében indulatba jött, így magához vett egy 8 cm pengehosszúságú bicskát. A sértett fejét kissé lenyomta, és az „itt fogsz megdögleni” szavakat kiáltva egy alkalommal, kis-közepes erővel a sértettet nyaktájékon megszúrta. Ezt követően a sértett és K. L.-né a házból kimenekültek és segítséget kértek. A sértett 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, a súlyosabb sérülés reális lehetősége fennállt, a nagyobb mennyiségű vérvesztés közvetlenül életveszélyes állapotot eredményezhetett volna.

A fenti tényállás alapján a Tatabányai Törvényszék a vádlottat emberölés bűntettének kísérlete miatt 6 év 6 hónap börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy a vádlott legkorábban a szabadságvesztés büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet ellen a vádlott és a védője elsődlegesen eltérő minősítés miatt, másodlagosan enyhítés érdekében jelentettek be fellebbezést.

A Győri Ítélőtábla nyilvános ülésen az elsőfokú bíróság döntését helybenhagyta. Rögzítette, hogy a bűncselekmény kísérleti stádiumban maradt volta csupán a szerencsén múlt. Ezen tényt, valamint az összes enyhítő körülményt figyelembe véve szabott ki az elsőfokú bíróság a középmértékhez (10 év) képest jóval enyhébb büntetést, amelynek a további enyhítésére az ítélőtábla nem látott törvényes lehetőséget.  A másodfokú bíróság álláspontja szerint a kiszabott szabadságvesztés mértéke méltányos, elengedő, azonban szükséges is a büntetési célok eléréséhez.

(bíróság)

 

A fotó illusztráció

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr9014078911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása