VÉGE A VILÁGSZENNYEZÉSNEK!  Nemsokára betilthatják az eldobható műanyag szatyrokat
2018. június 28. írta: Cseri Pali

VÉGE A VILÁGSZENNYEZÉSNEK! Nemsokára betilthatják az eldobható műanyag szatyrokat

nejlonszatyor-betiltas-azalaza-hu_1.jpg

2020-tól a Greenpeace betiltaná a nejlon szatyrokat.

A környezetvédelmi szervezet kérése szerint 2020. január 1-től nem lehetne Magyarországon egyszer használatos, eldobható műanyag szatyrokat forgalmazni, hogy így csökkentsék a világméretű műanyagszennyezést.

A szervezet közleményében azt írta, a műanyag szemét termelése globálisan hatalmas környezeti pusztítást okoz, a legfrissebb kutatások szerint pedig a hazai folyók, a Duna és a Tisza is mikroműanyag részecskékkel szennyezettek.

A műanyagszennyezés emberekre gyakorolt hatása még nem ismert, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ezért átfogó vizsgálatot indított a belénk kerülő nagy mennyiségű mikroműanyagok hatásainak tisztázására – ugyanis nemzetközi kutatások már a csapvízben és a palackozott ásványvizekben is kimutattak műanyag darabokat.

A műanyag szatyrok betiltása egyébként nem új gondolat, több ország vezetése is úgy döntött már, hogy visszaszorítja az eldobható műanyagok forgalmazását.

hvg.hu

kép: azalaza.hu

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr1614079631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása