ELKÉPESZTŐ, DE BORKAIÉK ÚJABB 166(!) FÁT IRTANAK KI! Indul Adyvárosban az agyatlan parkoló építés
2018. július 29. írta: BoldiG

ELKÉPESZTŐ, DE BORKAIÉK ÚJABB 166(!) FÁT IRTANAK KI! Indul Adyvárosban az agyatlan parkoló építés

adyvaros-park-kodalyutcaban.jpgHosszú évek után elszánta magát a városvezetés, hogy kezdjen valamit az adyvárosi parkolási gondokkal.

Ja, hogy sikerült megint ész nélkül?

Megjelent a projekt közbeszerzési kiírása, ahonnan láthatjuk az elképzelések főbb vonalait.

Mi mással is indulna a beruházás, mint fakivágásokkal, konkrétan 166 darabot (!!) terveznek kivágni.

Cserépe mit kapnak a győriek?

Lesz egy 172 férőhelyes parkoló, tetőkerttel. Szökőkút, kültéri fitnesz park és automata öntözőrendszer, ha már úgyis felvet bennünket a pénz. Növényültetés címén (lombos fák és cserjék, örökzöld fa és cserje, évelő növény) a parkoló felett egy zöldtetőt építenek, ami nem összemérhető a jelenlegi parkkal.

Frankó új burkolatok is lesznek (térkő, beton és műgyanta, összesen 6400m2-nyi, továbbá öntött gumiőrleményes nordic walking burkolat.

Ezek után nézzük, hogy hozzáértők mit javasoltak Adyváros ezen részének parkolási problémáinak megoldására:

A javaslat szerint a Kodály Zoltán úton lévő zöldfelületet békében kell hagyni, folytatni kell a növényzet frissítését, felújítását, gondozását, esetleg gyarapítását, több padot, és szabadtéri pihenőeszközt kell elhelyezni, semmiképpen sem azt, hogy egy betonlemezre fektetett gyeptéglákkal és betonkaspóba erőltetett mutáns díszcserjékkel váltsák föl.

A parkolólemez helyett a megoldás a parkolóház, melynek helye a jelenlegi nagyon rossz állapotba lévő épülettömb a Földes Gábor út és a volt Verseny (ma TESCO) áruház között, hozzávéve annak jelenlegi parkolóját. Ezen a területen minimális a zöldfelület-veszteség, ráadásul az pótolható. A parkolóház itt lehet lefelé és felfelé is több szintes, két-két szintnél már nagyságrenddel több parkolóhelyet eredményez, mint a parkolólemez. Több funkciót is képes lenne ellátni, mert miközben kiszolgálná a környék lakosságát, biztosítaná az áruház ellátottságát is.

Megközelítése a Szigethy Attila útról leágaztatott be- és kijárattal, illetve a Földes Gábor úttól ugyanígy megoldható. Gyalogos be- és kijárat a Kodály Zoltán útra mindkét irányba megoldható.

Erről részletesen és további javaslatokról a parkolás kapcsán olvashatnak az Arrabona Városvédők oldalán.

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr9914148851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása