ITT MEGOLDÁS A BICIKLILOPÁSOK ELLEN! Győrben is gyorsan eltudnák fogni a tolvajokat
2018. július 31. írta: Cseri Pali

ITT MEGOLDÁS A BICIKLILOPÁSOK ELLEN! Győrben is gyorsan eltudnák fogni a tolvajokat

okosbico.jpg

Okoskerékpárok kerülnek a német utakra: a Zemo-gyártotta elektromos kétkerekűek mobilhálózaton keresztül küldenek adatokat a tulajdonosoknak, és riasztanak, ha egy tolvaj elemelné a korábban leparkolt járműve.

A Vodafone okos lopásgátlóval szerelte fel a Zemo e-kerékpárjait, októbertől mind a kilenc új modell piacra kerül egy tartós, vázba integrált SIM-kártyával. A biciklik a Vodafone mobilhálózatára csatlakoznak, hogy napi 24 órában küldjék a tulajdonosnak az adatokat, és jelezzenek, ha eltulajdonítanák őket.

– A Zemóval közösen a világ legmodernebb e-biciklijeit mutatjuk be – mondta el Hannes Ametsreiter, a Vodafone Deutschland vezérigazgatója.

A rendőrségi bejelentések szerint 2017-ben több mint 300 ezer kerékpárt loptak el Németországban, természetesen csak kevés esetben lett meg a tettes. Egy okostelefonos alkalmazással, mely a megtett távolságot és az átlagsebességet is méri, megtekinthető lesz a bicikli pontos helye. A lopásvédelem egész Európában működik, ahol Vodafone hálózat üzemel. Mindehhez nincs szükség mobiltelefonos előfizetésre, három évre a szolgáltatás egyszeri díja 100 euró.

A Deutsche Telekom is hasonló koncepción dolgozik a Bulls kerékpárgyártóval karöltve, így rövidesen konkurenst kaphat a Zemo és a Vodafone újítása.

(autopro)

 

Fotó: autopro.hu

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr5314152439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása