HAJLÉKTALAN ÜGY: Vallás itt nem számít, avagy ilyenkor kidobjuk a kereszténységet?
2018. október 22. írta: BoldiG

HAJLÉKTALAN ÜGY: Vallás itt nem számít, avagy ilyenkor kidobjuk a kereszténységet?

hajlektalan_jezus-papaval.jpg

Most akkor hol van az állítólagos keresztényi szeretet?

Jut eszembe a napokban élesedett hajléktalan mizéria kapcsán. Mielőtt bárki félreértene, nem szeretnék játszótéren dolgát végző, részegeskedő, kötekedő embereket még verbálisan sem támogatni. Mondhatjuk erre, hogy ez nem csupán a hajléktalanokhoz köthető, ez ellen eddig is fel lehetett volna lépni, ha a hivatalos szervek nagyon akartak volna.

A jelenlegi rezsim, a kereszténység szoknyája alól kandikál ki, de ezzel fel is adja a leckét a vallási felekezeteknek. És hasonlóképpen a hozzájuk kapcsolódó szeretetszolgálatoknak.

Megragadt egy tavalyi felhívás szövege a fejembe, ezért rágugliztam:

“Washington, London, Vatikán és a világ számos nagyvárosa után Budapestre is megérkezett az együttérzés jelképévé vált Hajléktalan Jézus szobor. A köztéri alkotás az elesett emberekre hívja fel a figyelmet, azt üzeni, hogy lássuk meg bennük is Krisztus arcát. Az alkotást Erdő Péter bíboros áldotta meg, ami után országjáró körútra viszi a szobrot a Szeretetszolgálat.”

Akkor most hogy is van ez?

Ráadásul videóüzenet-sorozatot készített a Magyar Máltai Szeretetszolgálat az együttérzésről. A rövid filmekben egyházi személyek, művészek, magánemberek beszélnek arról, számukra mit jelent az együttérzés, valamint, hogy milyen gondolatokat ébreszt bennük a Hajléktalan Jézus szobor.

A helyszíneken a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai bemutatják a szobrot, gyertyagyújtás mellett a történelmi egyházak és közösségek együtt imádkoznak a hajléktalan emberekért. Egykor utcán élő emberek tesznek tanúságot, valamint helyi kórusok közreműködnek a programokon.

“VAJON AKKOR EZ MOST ERŐS KRITIKA VOLT MÁR A KORMÁNYZATNAK, VAGY CSUPÁN A TÁRSADALOM VALLÁSOS TAGJAIT KÍVÁNJÁK NYUGTATGATNI, HOGY MÉGISCSAK A KERESZTÉNYSÉGET KÉPVISELI EZ A KORMÁNY, BÁRMIT IS TESZ”

Persze, ha leszállunk a kereszténység lováról, akkor érdekes gondolataink lehetnek.

Paradox módon a jelenlegi rezsim képviselői ha szándékaikon kívül is, de segíttek ezzel a kegyetlen, embertelen eljárással azoknak, akik a legkiszolgáltatottabb helyzetbe sodródtak. Annak ellenére tették, hogy nem ez volt a szándékuk, hiszen a NER-ben az a gondolat uralkodik, ha nem fogjuk látni őket, akkor nincsenek is, vagyis ujjé, megoldottuk a kérdést.

Felteheti az olvasó a kérdést, hogy mégis ezzel miért segítettek? Egész egyszerűen a hivatalos intézkedések, vegzálások fogják azt kiváltani, hogy ezekre az emberekre úgy tekintsen a környezetük, az ott élők, hogy valóban emberek.

Az eddigi vélemények róluk meglehetősen leegyszerűsítően mindenkit összemostak, hogy részeges, agresszív, kéregető, guberáló és még sorolhatnánk milyen tulajdonságokkal felruházott egyenalakokkal van dolgunk.

Nem fogják az emberek mind a sokezer eljárást végig követni, de az elsőket biztosan. Itt részletesen fogjuk látni, hogy adott esetben mi vezethet el, milyen gyorsan egy ember sorsának derékba töréséhez.

És ebben van a mi felelősségünk, hogyan tudósítunk erről.

Arról is aki változtatna sorsán és arról is, aki nem.

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr4714315005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása