INFLUENZA: megérkeztek a rendelőkbe a védőoltások, beszéljen róla orvosával Győrben is
2018. november 08. írta: Cseri Pali

INFLUENZA: megérkeztek a rendelőkbe a védőoltások, beszéljen róla orvosával Győrben is

oltas.jpg

Megérkeztek a háziorvosokhoz az influenza elleni védőoltások.

Az orvosok szerint még mindig jóval kevesebben kérnek influenza elleni oltást, mint ahány embernek ingyenesen járna. Az orvosok arra hívják fel a figyelmet, hogy mindenki oltassa be magát a betegség ellen, amire most van a legalkalmasabb időpont, hiszen a védettség kialakulásához is időre van szükség.

„Az influenzaoltás nem 100 százalékos hatékonyságú, de mindenképpen alkalmas az influenza súlyosságának és az influenza szövődményének a csökkentésére, amelyek sokszor nagyon súlyosak, akár életveszélyesek is lehetnek a tüdőgyulladás, az agyvelőgyulladás, illetve mindazon senyvesztő betegségekrévén, amelyek nagyon-nagyon ritkán a betegeknek a halálát is okozhatják” – mondta Szlávik János infektológus.

Érdemes tehát felkeresni orvosunkat, illetve beoltatni magunkat, mivel novembertől egészen márciusig tombolhat a vírus.

(blikk)

 

A fotó illusztráció

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr6914359521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása