A GYŐRI POLGÁRMESTERI HIVATAL IS TUDNI FOGJA, ÖN HOL NYARAL! Ha elfogadják a mostani törvénymódosítást!
2018. november 09. írta: Cseri Pali

A GYŐRI POLGÁRMESTERI HIVATAL IS TUDNI FOGJA, ÖN HOL NYARAL! Ha elfogadják a mostani törvénymódosítást!

lehallgatas.png

Hatalmas adatbázist épít a kormány a 2019-től induló Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központtal.

Amennyiben elfogadják a javaslatot, a szálláshelyeket arra kötelezik, hogy az ott üdülő vendégek adatait rögzítsék benne. Ezzel naprakész információi lesznek a hazai szálláshelyek forgalmáról a Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyelete alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökségnek (MTÜ). A törvénytmódosítást Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Rogán Antal kabinetminiszter jegyzi.

Januártól még csupán egy-két, önkéntesen résztjelentkező szálloda csatlakozik rá, de a tervek szerint 2019. júliustól már minden kereskedelmi szálláshelynek kötelező lesz regisztrálnia, ahol legalább 8 szoba és 16 férőhely van.

Semjénék indoklása szerint

"a soha korábban rendelkezésre álló valós fogyasztási adatok fogják lehetővé tenni, hogy a régió más országainak eredményeivel könnyen összevethető statisztikák szülessenek".

A szoftvert – melyre 2 milliárd forintot költöttek – az MTÜ ingyen adja az összes érintett szálláshelynek. A közbeszerzést a Sagemcom Magyarország Kft. nyerte meg júniusban úgy, hogy 4 ajánlat érkezett, de ezek közül érdekes módon 3 érvénytelen lett.

A jogszabály a gyakorlatban úgy fest, hogy az adott szálláshelynek a vendég nevét, születési idejét és úti okmányának adatait egy központi tárhelyen is rögzítenie kell. Ehhez az önkormányzatok, a NAV, a rendőrség, az idegenrendészet és a KSH is hozzáférhet.

(hvg)

 

 A fotó illusztráció

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!



A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr4314362407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása