KEMÉNY GYŐRI MENET: Az Audi szakszervezete elutasította a vállalatvezetés bérajánlatát
2018. november 09. írta: Cseri Pali

KEMÉNY GYŐRI MENET: Az Audi szakszervezete elutasította a vállalatvezetés bérajánlatát

audi_logo.jpg

Az Audi szakszervezetének bizalmi értekezlete egyhangúlag elutasította a vállalatvezetés bérajánlatát, és 18 százalékos (de minimum havi 75 ezer forint) emelést követel. Egyelőre úgy látszik, hogy távol kerültek egymástól  a vállalatvezetés ajánlata és a szakszervezet elvárásai. Kíváncsiak leszünk, mi lesz a vége a történetnek.

“A bizalmi értekezlet november 8-án megvitatta, kiértékelte és egyhangúlag elutasította a munkáltató ajánlatát. Az AHFSZ a tisztes megélhetéshez szükséges bér fedezetének előteremtését, a bér versenyképesség és a korábbi bérelőny helyreállítását, valamint az anyavállalati bértáblához való közeledés megkezdését szigorúan szem előtt tartva dolgozta ki a 2019-es évre vonatkozó bérkövetelését." -reagált a vállalatvezetés ajánlatára a szakszervezet.

Az AHFSZ 1 éves bérmegállapodást javasol, melynek része az alapbér megemelése legalább 18 százalékkal, de minimum 71 ezer forinttal. Plusz a szakszervezet szeretné a cafetéria-juttatás összegét 620 ezer forintról 787 ezer forintra emeltetni.

A lojalitási bónuszt is továbbfejlesztenék:  az 5. évtől havi bruttó 15 ezer forintos pótlék legyen, ami minden újabb betöltött év után további bruttó havi 3 ezer forinttal emelkedne.

Az AHFSZ új elemként bevezetné a jubileumi bónuszt is, ami  a vállalatnál eltöltött ötödik évtől egyszeri, bruttó 50 ezer forintot jelentene, ami ötévente további bruttó 50 ezer forinttal emelkedne. Továbbá javasolják, hogy az elmúlt bértárgyaláshoz hasonlóan, a mozgóbérből további 4 százalék épüljön bele az alapbérbe."

Jöhet a tárgyalások újabb fordulója.

 

A fotó illusztráció

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr9414362459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása