GYŐR 2023-BAN EURÓPA KULTÚRÁLIS FŐVÁROSA? Ha mi leszünk, egy hatalmas Luna Park lesz az egész?!
2018. november 11. írta: BoldiG

GYŐR 2023-BAN EURÓPA KULTÚRÁLIS FŐVÁROSA? Ha mi leszünk, egy hatalmas Luna Park lesz az egész?!

oriaskerek-felsoresz-gyor.jpg

Történt az elmúlt napokban két jó dolog is Győrben.... Bizony, ami jó, azt el kell ismerni!

Borkai Zsolt bejelentette, hogy benyújtjuk a pályázatunkat az "Európa Kulturális Fővárosa 2023” címre, a magyarországi pályázaton elindul a város, komoly esélyekkel (Győr mellett Veszprém és Debrecen is pályázik).

Szerintünk ez egy igazán jó, támogatandó kezdeményezés. Őszintén reméljük, hogy az elkövetkező években ennek a pályázatnak köszönhetően Győr városa sokkal többet költ majd a színházunk mellett a többi színvonalas kulturális szervezetre illetve tényleg értéket teremtő eseményre is.

Kicsit - vagyis reményeink szerint talán nem is kicsit - háttérbe szorítva,  városban lassan heti szinten fellépő "zs" kategóriás előadókat felvonultató ingyen cirkuszokat, végre a színvonalas művelődést (is) szolgáló egyéb, akár alternatív programokat is a városba fognak csábítani.  

oriaskerek-alja-gyor.jpg

A másik remek dolog az óriáskerék. A sebtében összerakott gigantikus szerkezet hirtelen a győriek kedvence lett. Kétségkívül rá is szolgált rövid idő alatt.

Azt halkan jegyzem meg, kíváncsi leszek a mostani, kifejezetten meleg időjárást elmúltával, merthogy valószínűleg hideg is lészen, a nyitott gondolákból hogyan fogják kiolvasztani az 50 méter magasban süvöltő fagyos szél miatt odafagyott látogatókat? (Na, jó ez csak egy pici kukacoskodás volt a részünkről).

Na, most már tényleg, legyünk bizakodóak. Talán sikerült annyira felmelegítenünk a Földet úgy globálisan, hogy abból Győrbe is jut egy kis meleg még januárban is. (Mondjuk úgy alakult, hogy ehhez mi győriek amúgy jelentősen hozzájárulunk a belsőégésű motorok millióinak gyártásával.) Nehogy akkor most fagyoskodni kelljen januárban! Hát nem?

DE VISSZATÉRVE A MI SZERETETT POLGINKRA!

Az óriáskerék megnyitója egészen véletlenül, éppen a Kultúrális Főváros Pályázat benyújtásával egy időre sikeredett. Nos ez a fránya reklám mindennél fontosabb, ugye kedveseim! Az a 2023-as dátum meg még baromira messze van, és még az is lehet, hogy az a “nyamvadt” kis Veszprém valami hihetetlen összeesküvéssel, de elcsórja előlünk.

Ha összekötjük a pályázatot az óriáskerék átadásával? No az már döfi! Az már hír!

Nem is tanakodhatott sokat a polgármester és stábja, rögvest összevonták, az amúgy teljesen független, tartalmában és formájában össze nem illő eseményt.

Vagy lehet, Borkai egy "LUNA PARK" formátumban képzeli el Győrt 2023-ra?

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr7514366339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása