MEGSZŰNHET GÁTI OSZKÁR SZÍNHÁZA GYŐRBEN: Egy fontos kulturális érték tűnik el a városból
2018. november 19. írta: Cseri Pali

MEGSZŰNHET GÁTI OSZKÁR SZÍNHÁZA GYŐRBEN: Egy fontos kulturális érték tűnik el a városból

gati.jpg

Valószínűleg megszűnik  a Menház Színpad, Gáti Oszkár színművész különleges győri projektje.

Nemrég még azt írtuk, új helyet keresnek maguknak, hogy továbbra is működni tudjon a Menház.

Tegnap viszont ezt írta ki a szókimondó színész a Menház Színpad Facebook-oldalára: -”..és itt a vége!!!”, majd a borítóképet a TAO- feliratra cserélte.

Mint ismeretes a kormány nemrég jelentette be, hogy jelenlegi formájában megszünteti az előadó-művészetek tao-támogatását, amely a színházaknak is fontos bevételi forrása volt. A pénzt nem veszik el, de egy  minisztériumi bizottság dönheti el, kinek ad, és kinek nem. A szakmában sokan felhívták a figyelmet, hogy ezzel a pénzkivonással nagyon sok színház fog megszűnni, főleg a kisebb, alternatív társulatok. Ez érhette el Gáti Oszkár Menház Színházát is.

A Facebookon rengeteg felháborodtak, és elkezdték keresni a megoldást az emberek. Valaki egy kommentben leírta, hogy a város most pályázott a Kulturális Főváros pályázatára: akkor most óriáskerék van, Menház Színház nincs.

Valószínűleg Borkai Zsolt és csapata tudna segíteni, és talán meg is menthetné a színházat, gondolom, ez csak akarat kérdése.

 

Fotó: Menház Színház

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr4614380434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása