EZ VÉRLÁZÍTÓ! Erősen szívatják a munkavállalókat, ezalatt a focisták kedvezményes adósávját 500 MILLIÓRA (!) emelik
2018. november 22. írta: BoldiG

EZ VÉRLÁZÍTÓ! Erősen szívatják a munkavállalókat, ezalatt a focisták kedvezményes adósávját 500 MILLIÓRA (!) emelik

gulyasgergely-hvg-hu.jpeg

Egy Semjén Zsolt által kedd este benyújtott törvénymódosítás megduplázná a kedvező adózás hatálya alá eső jövedelem felső határát a hivatásos, első osztályban versenyző sportolók számára.

Ha elfogadják a miniszterelnök-helyettes javaslatát, másfél éven belül másodszor duplázódhat meg az EKHO-s adózás sportolókra vonatkozó limitje, amit 2017 nyarán emeltek évi 250 millió forintra, most pedig 500 millió forintra nőhet.

Mivel ilyen nagyságrendű fizetések csak a labdarúgásban képzelhetők el Magyarországon, azon belül is csak a két legnagyobb, leggazdagabb klubnál, a Vidinél és a Fradinál, így nyilvánvaló, hogy mi motiválta a tervezett módosítást.

Gyanúnkat az MLSZ szóvivője, Sipos Jenő is megerősítette, aki így lelkendezett az MTI szerint a hír hallatán:  

„Amennyiben a parlament meghozza a döntést, akkor az elsősorban a legsikeresebb magyar klubcsapatokat érintheti, hiszen ahhoz, hogy azok nemzetközi versenyképessége növekedjen, versenyképes, Magyarországon kiemelkedőnek számító fizetésekre van szükség".

Jegyezzük meg, a korábbi 250 milliós, sőt az azt megelőző 125 millió forintos éves fizetés is viszonylag kiemelkedőnek számított hazánkban, már ami a lakosság 99,9 százalékát illeti.

És miközben az átlagpolgár a labdarúgók kiemelkedő fizetésén csodálkozik, talán nem is tudja, hogy a versenyképesség feltételeinek megteremtése épp az ő kontójára történik, mivel a nála nagyságrendekkel kedvezőbb feltételekkel adózó profi labdarúgók adókedvezménye jelentős bevételkiesést jelent a központi költségvetésből.

Ha átmegy a módosítás – és miért ne menne át – akkor onnantól fogva Kubatovék és Garancsiék Európában szinte példátlanul kedvező feltételekkel foglalkoztathatnak akár ennél kétszer jobban kereső játékosokat is.

A NEMZETKÖZI FUTBALLBAN HASZNÁLATOS HETI FIZETÉSBEN MEGHATÁROZVA EZ HETENTE MEGKERESETT MAJD' 10 MILLIÓ FORINTOT JELENT.

Ekkora jövedelemmel egy erős európai bajnokság középmezőnyéhez tartozó csapatnál már a legjobban fizetett játékok közé tartozhat valaki, de például az idén már a Chelsea-ben játszó olasz válogatott Jorginho a Napoliban vagy a legnagyobb európai tehetségek között számon tartott Milinkovic-Savic a Lazióban Mivel az EKHO a játékost terhelő 15%-os adóteher mellett a munkáltatónak mindössze 20%-os elvonást jelent (azaz 1 forint bruttó jövedelem 1,2 forintjába kerül), így a magyar futball tényeg paradicsomi feltételeket kínál a játékosok foglalkoztatásához.

Mondhatni közpénzből és a köz terhére már mindent megtettünk a magyar futball versenyképességének javításáért. Már csak a piaci alapok hiányoznak (teljesen), illetve nagyrészt a szakmaiak is, mind a klubok irányítását, mind a nemzetközi szinten is értelmezhető játékosok kinevelését tekintve.

Így hát a futballra költött sok száz milliárd forintnyi közpénzt igazoló eredmények eléréséhez még több pénzért még jobb és még drágább külföldi játékosokat kell igazolni.

(index)

a képen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter látható 

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr8814386452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása