Életveszélyes fényfüzéreket találtak az ellenőrök: ezeket ne vegye meg Győrben!
2018. december 07. írta: Cseri Pali

Életveszélyes fényfüzéreket találtak az ellenőrök: ezeket ne vegye meg Győrben!

fuzer.jpg

Karácsonyi fényfüzéreket, világító díszeket, külterületi dekorációkat vizsgált a fogyasztóvédelem: 53 termékből 25 bukott meg.

Fényfüzéreket csak olyan szaküzletben érdemes vásárolni, ahol a készülék működéséről szakszerű tájékoztatást adnak. A piacokon található bizonytalan eredetű, rossz minőségű, nagyon olcsó eszközöket célszerű elkerülni. A fogyasztóvédelmi hatóság levetette az üzletek polcairól a vizsgálaton megbukott 25 terméket, mert azok akár áramütést vagy lakástüzet is okozhatnak – mondta Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár a tárca közleménye szerint.

A veszélyes fényfüzéreket a kereskedőknek kötelessége a vásárlóktól is visszahívni.

A listát a vizsgált termékekről itt találja.

December elejéig országosan már majdnem 500 üzletet ellenőriztek átfogóan, 38 százalékuknál találtak gondot. Tipikus probléma a csomagolóanyag belemérése a termék tömegébe, de jellemző az is, hogy az akciós vagy a kiírtnál magasabb áron adták a termékeiket, a kereskedők ugyanakkor szabályszerűen teljesítik nyugtaadási kötelezettségüket – közölte az ITM.

Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár a tárca közleményében kiemelte: az ellenőrzések egész decemberben folyamatosak a karácsonyi vásárokban és az üzletekben is.

(mti)

 

A fotó illusztráció

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr2414453864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása