ÉV VÉGI SZÍVATÁS A KORMÁNYTÓL : Jövőre sem emelik a nyugdíjminimum összegét
2018. december 30. írta: BoldiG

ÉV VÉGI SZÍVATÁS A KORMÁNYTÓL : Jövőre sem emelik a nyugdíjminimum összegét

nyugdijemeles_vpdsz_hu.jpg

Egy friss, pénteki rendeletben írták át az eddigi 2019-es határidőt, újabb egy évvel eltolva.

A jelenlegi szabályok szerint legkorábban 2020 január elsejétől emelkedhet az öregségi teljes nyugdíj legkisebb havi összege - szúrta ki az mfor.hu. A minimálnyugdíj összege immár bő tíz éve 28 500 forint, ami miatt többek között már régóta tiltakoznak a nyugdíjas szervezetek, mondván, hogy ennyi pénzből képtelenség megélni.

Ez nem önmagában azért gond, mert ekkor összeget kapnának sokan, hanem az egyéb ellátások megállapítása során figyelembe veszik a legkisebb teljes nyugdíj összegét. Ehhez igazítottan állapítják meg egyebek mellett a közgyógyellátásra való jogosultságot, de a méltányossági nyugdíjemelésnél, illetve az egyszeri segélynél is irányadó szerepe van a nyugdíjminimumnak.

A kormány most arról döntött, hogy 2019 január elsejéről 2020 január elsejéig hosszabbítja meg azt a határidőt, amelyet megelőzően a nyugdíjminimum összege 28 500 forint. Vagyis további egy évig még biztos marad a mostani összeg.

A rendeletmódosítással bebetonozták az árvaellátás legkisebb összegét is 2020-ig - amely jelenleg 24 250 forint. Árvaellátásban az a gyermek részesülhet 16 éves koráig - nappali tagozaton tanuló esetében ennél tovább -, akinek a szülője öregségi nyugdíjasként hunyt el, vagy haláláig megszerezte a hozzátartozói ellátáshoz szükséges szolgálati időt.

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr4114522746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása