RABSZOLGATÖRVÉNY MIATT RENDKÍVÜLI KÖZGYŰLÉS GYŐRBEN. Gombnyomogató mamelukok vagy a választókat képviselik?
2019. január 13. írta: BoldiG

RABSZOLGATÖRVÉNY MIATT RENDKÍVÜLI KÖZGYŰLÉS GYŐRBEN. Gombnyomogató mamelukok vagy a választókat képviselik?

gyor-varoshaza-x_muemlekek_info.jpg

Mi történt a "szomszédvárban", azaz Vas megyében, Szombathelyen?

A szombathelyi önkormányzat ellenzéki képviselői rendkívüli közgyűlést kezdeményeztek azért, hogy olyan határozat szülessen, mely megtiltja a város tulajdonában lévő cégek esetében a "rabszolgatörvény" bevezetését.

Kezdeményezésük lényege az alábbi volt:

"Az önkormányzat utasítsa az önkormányzati társaságok vezetőit, hogy azok ne éljenek a 2019. január 1. napjától hatályos Munka törvénykönyve módosításában foglaltakkal"

Nos ebben még nincsen semmi rendkívüli, több helyen megtették ezt és a fideszes többség rendre leszavazta, vagy még inkább bojkottálta a közgyűléseket.

Viszont Szombathelyen némi szerencse és Puskás Tivadar polgármester ügyetlenkedése miatt bizony megtörtént az csoda! A közgyűlés megszavazta az indítványt és határozatba foglalta, hogy Szombathely nem vezeti be a "rabszolgatörvényt".

Hú lett is nagy riadalom! Puskásnak valószínűleg nem ad több lehetőséget a Fidesz De Hende Csaba országgyűlési képviselő számára is fonják már a fidesz valamelyik sötét bugyrában a selyemzsinórt.

Hogy miért érdekes ez itt nálunk Győrben?

Mert január 10-én pénteken itt Győrben is, az ellenzéki képviselők  rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezték ugyanezen napirendi ponttal.

A győri ellenzéki képviselők  (igen a Jobbik, az Mszp és a DK közösen!) rendkívüli közgyűlésen kívánják elérni azt, hogy Győr városa is elutasítsa a "rabszolgatörvényt"

Nos a győr közgyűlésben a Fidesz-KDNP-nek 15 képviselője van, az ellenzékiek 8-an vannak, vastagon többségben vannak a kormánypártiak!  Mondhatjuk, hogy ez lefutott meccs! De azért mégiscsak érdemes lesz erre odafigyelni! Hiszen ezt a törvényt a szavazópolgárok 83 %.-a, azaz a fidesz szavazóinak jelentős része is elutasítja! Tehát most az a kérdés, hogy Győr város fideszes önkormányzati képviselői az őket megválasztó győri polgárokat, szavazóik véleményét képviselik-e az önkormányzatban, vagy inkább engedelmes gombnyomogató mamelukjai Orbán Viktornak?

Borkai polgármesternek 8 napon belül kell kijelölnie a rendkívüli közgyűlés időpontját! Izgatottan várjuk és talán naívság, de mégis bizakodunk abban, hogy az adónkból fizetett képviselőink gerincesen fognak viselkedni és választóik érdekeit fogják szem előtt tartani a közgyűlésen.

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr1514559112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása