ENGEDÉLY NÉLKÜL AKART A GYŐRI IMOKREDIT ADÓSOKTÓL PÉNZT BEHAJTANI! Lebuktak, még 10 milliót is fizetniük kell
2019. január 21. írta: BoldiG

ENGEDÉLY NÉLKÜL AKART A GYŐRI IMOKREDIT ADÓSOKTÓL PÉNZT BEHAJTANI! Lebuktak, még 10 milliót is fizetniük kell

koveteleskezeles-24-hu.jpg

 

Az Magyar Nemzeti Bank (MNB) 10 millió forint bírságot szabott ki az IMOKREDIT Szolgáltató Kft.-re engedély nélküli követelésvásárlás miatt, s megtiltotta a jogosulatlan tevékenység további folytatását.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) piacfelügyeleti eljárásán bukott le a cég, a jegybanki vizsgálat megállapította, hogy a társaság több pénzügyi intézménytől is vásárolt követeléseket az áttekintett egy éves időszakban. A társaság ugyanakkor nem rendelkezett/rendelkezik az e tevékenység végzéséhez szükséges felügyeleti engedéllyel.

Az MNB mindezek alapján ma publikált határozatában engedély nélkül végzett pénzügyi szolgáltatási tevékenység miatt 10 millió forint piacfelügyeleti bírsággal sújtotta az IMOKREDIT Szolgáltató Kft.-t, s azonnali hatállyal megtiltotta a jogosulatlan tevékenység folytatását. A társaság tevékenységével összefüggésben az MNB feljelentést is tett.

A követelésvásárlás önmagában nem minősül jogellenes tevékenységnek, azonban az üzletszerűen követelésvásárlási tevékenységet folytató cégnek rendelkeznie kell jegybanki engedéllyel.

Mint emlékezetes, a jegybank 2015-ben több mint négyszáz itthoni pénzügyi intézményt kötelezett rendkívüli adatszolgáltatásra azok eladott követelései kapcsán. Ennek nyomán több ezer engedményezési ügyletet és követelésvásárlót ellenőrzött, tucatnyi piacfelügyeleti eljárást indított, amelyek nyomán már 2016-tól több felügyeleti intézkedést is hozott.

Ha szükséges – mint történt ez ebben, illetve egy tavalyi hasonló esetben is –, a jegybank a további egyedi ügyekben is meghozza a szükséges intézkedéseket.

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr8014580144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása