EDDIG TARTOTT RÁJÖNNI, A GYŐRIEK FULDOKOLNAK A SZEMÉTBEN! Jönnek a látszatintézkedések?
2019. március 19. írta: BoldiG

EDDIG TARTOTT RÁJÖNNI, A GYŐRIEK FULDOKOLNAK A SZEMÉTBEN! Jönnek a látszatintézkedések?

szemetgyor.jpg

A tegnap kezdődött TeSzedd akciót kihasználva kormányunk néhány minisztere is kihasználta az alkalmat, hogy néhány jól sikerült pózban lefényképezzék őket.

Ha már ott voltak, akkor próbálták enteni a menthetőt és arról beszéltek, hogy a kormány, a lakosság és a vállalatok összefogására van szükség a szemetelés és az illegális hulladéklerakók visszaszorítása érdekében.

Az idei önkéntes szemétszedési akció lesz az eddigi leghosszabb, ugyanis március 18-tól 24-ig tart. Az idén 8. alkalommal megrendezett esemény sorozaton 3240 helyszínen több mint 240 ezer önkéntes vesz részt az előrejelzések szerint.

A környezet megóvása érdekében beszéltek egy most készülő jogszabálytervezetről, amely szerint a szabálysértésnek számító illegális hulladékkihelyezés a jövőben bűncselekménynek fog számítani. Ehhez mi csupán annyit fűzünk hozzá, hogy ez remélhetőleg fokozottan érvényesül a különböző nagyobb építkezések kapcsán.

Mintha a spanyoltviaszt találták volna fel, szerintük a szemetelés egyik oka a kereskedelemben használt túl sok csomagolóanyag, ezért a következő időszakban átgondolják, hogy ezeket az anyagokat betétdíjassá tegye. (Civilek régóta küzdenek ennek újbóli bevezetésén).

A kormány idén mindössze 240 millió forintot tud szánni arra, hogy pályázatot írjon ki az önkormányzatok számára az utak mentén, város szélén elhagyott illegális szemétlerakók felszámolására.

A szemléletformálás egy hosszú távon eredményes folyamat, az illegális szemétlerakók kérdésében azonban gyors megoldásokra van szükség. A külterületi területeken lévő helyzet súlyosságát mutatja az is, hogy az állami erdőgazdaságok évente több mint 100 millió forintos nagyságrendben költenek az illegálisan lerakott kommunális, zöld és ipari hulladékok felszámolására, az erdők tisztán tartására.

Kezdeményezik, hogy a kerületvezető erdészek hatósági jogkört kapjanak, ugyanis ezáltal 1108 erdész tudna a rajtakapott illegálisan szemetelők ellen hatóságilag fellépni.

Arról azonban nem ejtettek egyetlen szót sem, hogy a nemzeti kukaholdinggal mi lesz, hogyan teszik helyre az önmaguk által okozott problémát, ami a legjobban érinti az emberek mindennapjait.

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr8714700920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.