MEGDÖBBENTŐEN SOKAN NEM KAPCSOLJÁK BE A BIZTONSÁGI ÖVET GYŐRBEN: Mitől ilyen “bátrak” egyesek?
2019. március 31. írta: Cseri Pali

MEGDÖBBENTŐEN SOKAN NEM KAPCSOLJÁK BE A BIZTONSÁGI ÖVET GYŐRBEN: Mitől ilyen “bátrak” egyesek?

ellenorzes_1.jpg

A rendőrök Győr belterületén ellenőrizték a járművezetőket.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a Győri Rendőrkapitányság rendőrei - a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében - fokozott közúti ellenőrzést tartottak március 29-én a délutáni és az esti órákban Győr belterületén.

Az akció ideje alatt a rendőrök 48 esetben állapítottak meg jogsértést, ezekből járművezetés ittas állapotban bűncselekmény elkövetése miatt 2 esetben büntetőeljárást indítottak. Közigazgatási eljárást kezdeményeztek 2 esetben ittas vezetés és 40 esetben biztonsági öv használatának elmulasztásáért, illetve közlekedési szabályszegés miatt helyszínbírságot négy alkalommal szabtak ki. Az intézkedések alkalmával egy körözöttet elfogtak, míg egy másik tartózkodási helyét megállapították.

Az ellenőrzés során a baleset-megelőzési szakemberek felhívták a kerékpárral közlekedők figyelmét a közlekedési szabályok betartásának fontosságára. A látni és látszani elv jegyében megajándékozták őket lámpával, fényvisszaverő eszközökkel, valamint láthatósági mellénnyel.

Az akció célja a szabályokat durván megsértők cselekményeinek visszaszorítása, a baleseti vészhelyzetek csökkentése, a közlekedési fegyelem további szilárdítása és elsősorban az ittas, illetőleg a bódult állapotban lévő járművezetőkkel szembeni fellépés volt.

 

A fotó illusztráció

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr514728923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása