800 MILLIÓ FORINTOS BERUHÁZÁS: Növelte kapacitását a győri Ice Solution Kft.
2019. április 12. írta: Cseri Pali

800 MILLIÓ FORINTOS BERUHÁZÁS: Növelte kapacitását a győri Ice Solution Kft.

ice_solution_hutohaz_gyor_raktar_47d9db.jpg

Mintegy nyolcszázmillió forintos hűtőházi beruházással növelte kapacitását a győri székhelyű IceSolution Kft., a bővítéssel összese már 15 ezer raklapnyi mélyhűtött árut képes tárolni a magyar családi vállalkozás - tájékoztatta a cég pénteken az MTI-t.

Az új hűtőház a vállalkozás 4,6 hektár területen fekvő telephelyén az ipari park szomszédságában épült. Az új hűtőben 3800 raklap, összesen mintegy háromezer tonna áru fér el, amely mintegy 125 telepakolt kamionnyi árumennyiségnek felel meg.

A hűtőház belmagassága tizennégy méter, amelyben hat raklapszint magasságú mozgó állványrendszert alakítottak ki.

A tíz hónap alatt megvalósult fejlesztést a cég részben önerőből, részben banki hitelből, részben európai uniós támogatásból fedezte.

Az új hűtőkomplexum mínusz 18 és mínusz 25 Celsius fok közötti hőmérsékleten mélyhűtött áruk raktározására alkalmas, akár hús, zöldség, gyümölcs, pékáru és fagylalt is tárolható benne.

A közlemény idézi a cég ügyvezető igazgatóját, Csik Domonkost, aki szerint arra számítanak, hogy teljes kapacitással fog üzemelni az új egységük.

A hűtőházban egyedi megrendelésre szállított targoncák fognak dolgozni, amelyeket speciálisan a nagy magassághoz és hűtőházi körülményekre terveztek. A járművek fűtött kabinosak lesznek, így a kiszolgálást végző targoncás munkavállalóknak nem kell mélyhűtött környezetben dolgozniuk.

Az Ice Solution Kft.-t tíz éve alapították, azóta mélyhőmérsékletű raktározást, fagyasztást, illetve ehhez kapcsolódó logisztikai szolgáltatásokat végeznek hazai és külföldi élelmiszergyártó, kereskedő és feldolgozó vállalatoknak. Legnagyobb partnerei közt szerepel a Fevita, a Hipp, a Hungerit, a Matusz-Vad, a Sága, a Sole Mizo és a Taravis.

A nyilvános céginformációs adatok szerint a kft. 2017-ben 408,3 millió forint árbevételt ért el, amely 20,5 millió forinttal haladta meg az előző évit. Nyeresége 5,8 millió forint volt, 338,9 millió forinttal kevesebb, mint 2016-ban. A vállalkozás több mint húsz embert foglalkoztat.

MTI

A fotó illusztráció

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr2014760244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása