GYŐRI EGYETEMI BOTRÁNY: Kirúgják a tanárt vagy az Egyetem sűrű nyelvcsapásokkal közeledik Borkai polgi felé?
2019. április 16. írta: Cseri Pali

GYŐRI EGYETEMI BOTRÁNY: Kirúgják a tanárt vagy az Egyetem sűrű nyelvcsapásokkal közeledik Borkai polgi felé?

 borkai-elixirbar-fboldala.jpg

Egészen elképesztő sztori ütötte fel fejét Győrben, méghozzá a Széchenyi István Egyetemen, amire egy ellenzéki képviselő hívta fel a figyelmet a Facebookon.

A történet mellbevágó mégsem tudunk annyira meglepődni rajta, hiszen ez a rögvalóság, így működik az öncenzúra és a felpörgetett megfelelési kényszer. A lényeg tehát, hogy egy tanár azt üzente az egyetemistáknak, hogy aki elmegy Borkai Zsolt polgármester előadására, annak jobb jegyet fog adni. Mielőtt, azt mondaná, hogy tessék?, mutatjuk a bejegyzést.

“A csatolt képen lévő üzenetet kapta ma meg több egyetemi hallgató is a felsőoktatási NEPTUN-rendszeren keresztül.

Az üzenetben az áll, hogy aki részt vesz Borkai Zsolt öntömjénező előadásán, az jobb jegyet kaphat.” - írta Fodor Roland Jobbikos képviselő, majd így folytatta

gyoriegyetem-neptunuzenet-5_-borkai-megsatirka.jpg

Vajon ezt Borkai Zsolt javasolta? Ha nem, akkor nyilván hamarosan elhatárolódik tőle.

Nem tudjuk, hogy látta-e ezt Prof. Dr. Földesi Péter rektor, akihez csak az a kérdésünk lenne, hogy ez mennyiben segíti az Egyetemen folyó tudományos és oktatói munkát? Netalán ez a személyes elvárása?

Mondjuk nem leszünk meglepve, ha ez az oktató nagyot fog meneteleni a fideszes ranglétrán, lehet belőle még valamilyen államtitkár is. Vagy most, hogy kiderült, örökre elásta magát, ki tudja. Azért nem semmi intellektuális anti teljesítmény, főleg a jövő értelmiségét képző szakembertől.

Mindenesetre a polgármester Facebook-oldalán az esemény leírásánál az alábbiakat olvashatjuk:

“Kedves SZENFesztelők!

Sok szeretettel meghívunk Titeket egy beszélgetésre Győr Város Polgármesterével, Borkai Zsolttal.”

A beszélgetés témáját a Polgármester Úr eddigi karrier útja, múltja, jelene és jövője adja.”

Ebből azt szűrhetjük, le hogy a SZEN Fesztiválon belül, lesz egy Borkai program.

Mondjuk itt a kampányidőszakban meglehetősen átlátszó, pont egy ilyet szervezni, de a politika és a hála már csak ilyen kategória, ízlés kérdése.

Ami viszont elfogadhatatlan, hogy egy ilyen önfényező beszélgetésnek álcázott kampány eseményen való részvétellel javíthatjuk a jegyet.

Tessék mondani, a győri egyetem akkor egy politikai főiskola?

Ma már nem értünk el senkit telefonon az illetékes osztályán az Egyetemnek, amennyiben sikerül választ kapni a fentiekre, frissítjük a cikkünket!

 

Írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: boldoguljgyorben@gmail.com

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr7114767944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása