ÚJRA FORRONG A GYŐRI AUDI! A vállalat vezetése részben a dolgozókon veri le a sztrájk veszteségét?
2019. április 17. írta: BoldiG

ÚJRA FORRONG A GYŐRI AUDI! A vállalat vezetése részben a dolgozókon veri le a sztrájk veszteségét?

audu_sztrajk.jpg

Frissen robbant az Audi házatájáról származó hír - az Audi Hungária Független Szakszervezet közleménye szerint -, hogy a munkáltató alapjaiban és egyoldalúan akarja megváltoztatni meg a prémium kifizetésének szabályait.

Hosszú évek óta az adott évben kifizetett prémium alapja az aktuális év januári alapbére volt. Most azonban a magyarországi Audi vezetése úgy döntött, hogy nem ezt, hanem a tavaly decemberi alapbért veszi alapul, ami leegyszerűsítve azt jelenti, hogy a sztrájk során kiharcolt minimum 75 ezer forintos emelést nem érvényesítik a prémium kiszámításakor.

A történet természetesen itt nem ér véget, hiszen az AHFSZ a mai napon kollektív munkaügyi vitát kezdeményezett a vállalat vezetésével, az új prémiumszámítási módszerről, amelyről a munkáltató még csak nem is egyeztetett velük.

Nem kis összegről van szó, ugyanis számításaik szerint átlagosan legalább nettó 65 000 Ftot vesz ki a dolgozók zsebéből.

Ki tudja, talán a sztrájk, illetve a bérmegállapodás miatt szükséges az audisoktól elvenni a megérdemelt prémium kifizetésük jelentős részét?

Az AHFSZ mindezek miatt egyeztetést kezdeményezett Dr. Knáb Erzsébet személyügyekért felelős igazgatósági taggal, azonban a munkáltató a szakszervezet érvei és bizonyítékai ellenére is ragaszkodik az extra spóroláshoz, ezért nem maradt más lehetőség, minthogy jogi útra tereljük a témát és kollektív munkaügyi vitát kezdeményezzünk az Audi Hungaria Zrt.-vel.

Amennyiben a kollektív munkaügyi vita során sem sikerül a munkáltatót jobb belátásra téríteni, úgy bizalmi értekezletet hív össze a szakszervezet és megfontolják a további lehetőségeket is, hogy akár egy munkabeszüntetéssel szerezzenek érvényt álláspontunknak.

Az AHFSZ szerint egyértelmű, hogy a prémium kifizetésének szabályrendszere, amely tartalmazza a januári alapbérrel történő számítást is, egy kollektív erejű megállapodáson alapszik a munkáltató és a szakszervezet között. Így az is egyértelmű, hogy minden változtatás, ami a megállapodásban rögzítetteket érinti, csak a két fél egyetértése után lehetséges.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr5614772198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása