GYŐRI ŐRÜLET, TÁRSASHÁZ AZ ÁRTÉRBEN: Tudják, hogy a Rába évente legalább egyszer kilép a medréből?
2019. április 22. írta: Cseri Pali

GYŐRI ŐRÜLET, TÁRSASHÁZ AZ ÁRTÉRBEN: Tudják, hogy a Rába évente legalább egyszer kilép a medréből?

tombgyor.jpg

Brutális építkezési őrület Győrben. Konkrétan a Rába belvárosi szakaszán, a keskeny ártérben épül egy társasház. A helyén egy sokáig kedvelt, de később lepusztult vendéglő/csónakház volt.

Az nem hagy nyugodni, hogy a leendő lakókat felvilágosították-e, hogy a Rába évente egyszer biztosan kilép a medréből és elönti az árteret. De volt itt már akkora árvíz is, hogy a töltés gerincén futó beton kerítés tetejére rakott homokzsákok akadályozták meg azt, hogy ússzon az egész város.

tombhazgyo2.jpg

Nos egy ekkora ( majdnem árvíz) vízszint esetén a most épülő ház alsó szintjén lévő lakások padlóján is lötyögne vagy 10-15 cm víz biztosan. Nem beszélve arról, hogy a ház /lakások megközelítése sem lesz éppen egyszerű. Lehet, hogy csak úszó vizsgával, esetleg kishajó vezetői jogosítvánnyal lehet majd beköltözni a házba? Az épület stílusáról, a környezethez való illeszkedésről, egyáltalán a közvetlen vízpartra építésről már ne is beszéljünk.

Győr csúfsága lesz, az biztos.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr2214780440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása