IDÉN SEM FÜRDÜNK A GYŐRI STRANDON: Vajon a 10 milliárdos vízi élménypark elkészül időben?
2019. április 23. írta: Cseri Pali

IDÉN SEM FÜRDÜNK A GYŐRI STRANDON: Vajon a 10 milliárdos vízi élménypark elkészül időben?

strandcim.jpg

Idén sem fogunk fürdeni a strandon Győrben.

Miközben nagyra törő, milliárdos költségű terveket lobogtat a városháza a strand jövőbeni fejlesztéséről, aközben a valóság az, hogy ezen a nyáron sem fogunk fürdeni Győr egyetlen strandján. Az előző szezon óta láthatólag semmi érdemleges munka nem folyt a területen. Fejlesztésnek nyoma sincs. Már sokadik éve zárva tart a strand egész évben. Vajon mi akadályozza meg a polgármestert és a nagyérdemű önkormányzatot abban, hogy végre elköltsenek egy keveset Győr rekordokat döntögető adóbevételéből?

strand1_2.jpg

Annál is inkább, mert egyszerű felújítás helyett 2020-21-re egy vízi élménypark létesülhet megfelelő árvízvédelemmel és a parkoló-kapacitás bővítésével. Azt mondják, hogy ha minden optimálisan alakul még ebben az évben megtörténhet a munkaterület átadása. Az a baj, hogy még mindig nagyon sok a feltételes mód, mintha még mindig nem tudnának pontosan semmit.

strand2.jpg

Pár hónapja nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a győri vízi élménypark kialakítását, ami úgymond a beruházás gördülékenységét nagymértékben szolgálja, hiszen ezáltal a közigazgatási hatósági ügyek ügyintézési határideje 15, míg a szakhatósági ügyeké 8 napra rövidül.

Most akkor ezek szerint eddig az ügyintézők akadályozták a fejlesztéseket?

Nagyszerű, de akkor eddig miért csak a nagy ígéretek hangzottak el.

Mint, régebben írtuk,valódi vízi paradicsomot ígérnek a városi strand helyére.

strand3.jpg

Nem kispályáznak , hiszen a beruházás tervezett összköltsége megközelíti a tízmilliárd forintot. A terveket nézve a legszembetűnőbb az a hatalmas szódásszifon lesz, amely tulajdonképpen az óriáscsúszdák állványa és lépcsőháza. Ezzel az építménnyel egyedivé, Győrrel könnyen azonosíthatóvá szeretnék tenni a fürdő látképét. Az elképzelések szerint a park nem csak a mintegy 30 méteres, este kivilágított szódásszifonnal, de számos más látványos attrakcióval is szeretne emléket állítani majd tudósainknak és a magyar találmányoknak.

strand4.jpg

Ez igen tiszteletreméltó, de meddig kell még várniuk a győrieknek, hogy fürödhessenek végre?  2021-re tényleg elkészülnek?

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Győrben Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljgyorben@gmail.com címre.

Követed már a Boldogulj Győrben oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljgyorben.blog.hu/api/trackback/id/tr4014782206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása